Όταν ο κόσμος θα καίγεται όταν τα γιοφυρια πίσω μας θα κόβονται εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω τις μέρες τις παλιές.

Γράφει ο Σχολιαστής
Αναγκάζομαι να γυρίζω πολλές φορές πίσω στο χρόνο. Είναι  όμως απαραίτητο για να κατανοήσουμε πως φτάσαμε στο σήμερα.
Πίσω λοιπόν στο ‘’βρώμικο ‘ 89’’ που, όπως έγραφε και ένας συγγραφέας – δικαστικός που αναρτήσαμε μέρος του έργου του τις προάλλες,  χάθηκε η ευκαιρία να εκσυγχρονιστεί η χώρα μας.
Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι από τους συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει τον ρόλο που έπαιξε η ‘’σοσιαλιστική αλλαγή’’ και το αντρεϊκό ΠΑΣΟΚ.
Ήταν αυτός ο πολιτικός φορέας που ξεθεμελίωσε ότι....... υπήρχε σ’ αυτό τον τόπο. Που άλλαξε ιδέες, συμπεριφορές, στόχους, προτεραιότητες, τρόπο ζωής και ηθικές αξίες.
Σας θυμίζω μόνο τον Μαυρακη της ΔΕΗ και τα 500 εκατομμύρια που χαρακτηρίστηκαν δωράκι από τον ‘’αείμνηστο’’.
 Όλη λοιπόν  αυτή η αλλαγή σαφώς εξελίχθητε επί τα χειρω.
Μόνο που όλα αυτά καλυπτόντουσαν από τα χρήμα που έρεε άφθονο και έκλεινε αυτιά, στόματα και αγόραζε συνειδήσεις.
Όπως έγινε και με τον βουλευτή του Συνασπισμού που με την ψήφο του αθωώθηκε ο Αντρέας.
Το χρήμα έρεε στους βουλευτές με τη σέσουλα και τους έκανε να αλληθωρίζουν.
Είχα ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά τον Σφυρίου και τον Κοτσακά να απορούν για τα εκατομμύρια που τους μοίραζαν κάθε τρεις και λίγο με την μορφή αναδρομικών, μπόνους, βοηθημάτων και άλλων παροχών που τις βάφτιζαν αναλόγως.
Το ίδιο γινόταν και με την ΑΤΑ που κάθε τόσο ανέβαζε τις αμοιβές των εργαζομένων στα ύψη μαζί με τον πληθωρισμό, την υπερκατανάλωση, την υπερεισαγωγη καταναλωτικών αγαθών και την σταδιακή εξαφάνιση της ντόπιας παραγωγής.
Όλη αυτή η πλασματική ευμάρεια συνοδευόταν και από ένα δάνειο κάθε έξι ημέρες με υπέρογκο επιτόκιο και χρόνο εξόφλησης μετά από 25 χρόνια όταν ο δανειζόμενος ‘’αείμνηστος’’ θα βρίσκονταν εις τας αιωνίους μονάς στο απυρόβλητο.
Σε αυτή την τακτική όχι μόνο δεν ασκήθηκε κριτική από κανένα κόμμα και κανένα πολιτικό αλλά και όταν φανερώθηκαν κάποια από τα ανομήματα στην δίκη Κοσκωτά έσπευσαν οι κέρβεροι Λαμπράκηδες και Κουρήδες να βαφτίσουν την προσπάθεια κάθαρσης του πολιτικού συστήματος ‘’βρώμικο ’89’’ και να καθαρίσουν.
Θα θυμάστε τις προπαγάνδες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ και του ΚΑΝΑΛΙΟΥ 29 μαζί με τις συμπλέουσες κυριλέ φυλλάδες των ΝΕΩΝ του ΒΗΜΑΤΟΣ και του ΜΕΓΑλου καναλιού που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κάνουν το άσπρο μαύρο και να ρίξουν λάσπη πρώτα στην Αριστερά και μετά στην ΝΔ.
Από αυτήν την λυσσασμένη επίθεση και την πτώση των τειχών βρέθηκε η Αριστερά διασπασμένη.
Από το ροζ κομμάτι της, λίγο καιρό μετά, έφυγαν οι Πολυτεχνικοί Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Μπιστης και ο συστημικός Κουναλάκης για να προσχωρήσουν στο ΠΑΣΟΚ που μέχρι χθες έφτυναν.  
Κοντά ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, στις μέρες μας, τα πράγματα έχουν ως εξής :
Μεγαλοστελεχη του κόμματος της αλλαγής φλερτάρουν με τον Κορυδαλλό με αφορμή το μέγα φαγοπότι.
Μεγάλος αριθμός του Αντρεϊκού ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η μετάλλαξη της ροζ αριστεράς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που αρνήθηκε την πολιτική κάθαρση το 89.
Η μετακόμιση έγινε αφού πρόλαβαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ βουλευτές να μας φορέσουν το μνημόνιο και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΓΑΠ όταν την ζήτησε πριν παραδώσει το πνεύμα της πράσινης ανάπτυξης στον κουρέα  Παπαδημο και τον χαρατσομπηχτη Βενιζέλο.
Μαζί με τους βουλευτές ως δια μαγείας μετακόμισαν και όλοι οι συνδικαλιστές που τόσα χρόνια μας άφηναν στο σκοτάδι μας έπνιγαν στα σκουπίδια  μας τραβούσαν τα χειρόφρενα στις συγκοινωνίες και φίμωναν την ενημέρωση όποτε τους κάπνιζε.
Όλο αυτό το λεχριταριο που δεν θέλησε την κάθαρση του πολικού βίου και την αποκατάσταση της πολίτικης τάξης στα μάτια της κοινωνίας τότε, σήμερα, κάτω από άλλη στέγη για να μπερδέψει τους πολίτες, επιμένει σε μια πολιτική τελμάτωση βασισμένη στα ψέματα στις υποσχέσεις στον κρατισμό και την οπισθοδρόμηση.
Και η ροζ αριστερά που ευθύνεται κι αυτή για την συντήρηση της Αντρεϊκής καταστροφικης πολιτικής άνοιξε τις πόρτες και τις αγκάλες να περιθάλψει τους χειρότερους εχθρούς της πατρίδας μας. Αυτούς που με γνώμονα πάντα το προσωπικό συντεχνιακό και κομματικό συμφέρον έφτασαν τη χώρα να επαιτεί για να συντηρεί αυτούς και τις παράλογες απαιτήσεις τους περί κεκτημένων της λούφας  της μασας και της αρπαχτης.