Ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία των ΗΠΑ

giaourtiΗ σημαντική διατροφική αξία του ελληνικού γιαουρτιού αναγνωρίζεται ιδιαίτερα και στις ΗΠΑ. Το δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν φαίνεται πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς αναμένεται να προστεθεί στα γεύματα των σχολικών εστιατορίων της Νέας Υόρκης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λήφθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, λαμβάνουν ήδη μέρος σχολεία άλλων πολιτειών, όπως η Αριζόνα, το Αϊνταχο και το Τενεσί...
Εάν στεφθεί με επιτυχία, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα παρέχεται στα σχολεία όλης της χώρας. Το ελληνικό γιαούρτι σύμφωνα με στατιστικά αρχίζει να αποκτά αξιόλογη θέση στην αγορά της Νέας Υόρκης. Αυτή η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αγοραστικό ενδιαφέρον για γαλακτοκομικά προϊόντα. Το όφελός του και η σημασία που θα έχει για τη διατροφή των μαθητών, έγκειται στην αυξημένη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με το συμβατικό γιαούρτι που καταναλωνόταν μέχρι πρόσφατα στα σχολεία. Μάλιστα, στη Νέα Υόρκη εδρεύουν εταιρείες ελληνικού γιαουρτιού, όπως η Αλπίνα και η Κουάκερ Μιούλερ.

Εκτός από την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία γαλακτοκομικών, αναμένεται να ωφελήσει και στην υγεία των παιδιών της Αμερικής. Επιθυμία όλων είναι το ελληνικό γιαούρτι, να μπορέσει να λειτουργήσει ως εναλλακτική πρόταση στο κρέας. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει ζητήσει να γίνουν προσφορές από εταιρείες και αγρότες για να προμηθεύσουν τα σχολεία μέχρι τις 22 Ιουλίου. Το πρακτορείο γεωργικών υπηρεσιών θα εξετάσει τις προσφορές και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα στα τέλη Ιουλίου.

flowmagazine.gr