Βαρουφάκης: Μη βιώσιμο το χρέος [ΒΙΝΤΕΟ]

ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Μη βιώσιμο το χρέοςΤην βεβαιότητα ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι "θα κουρευτεί είτε το θέλει η κυρία Μέρκελ είτε όχι".

"Το θέμα είναι πώς θα γίνει. Θα γίνει έτσι όπως συνέβαινε στο παρελθόν...
, με τα διάφορα PSI που αποδείχθηκαν τοξικά και έριξαν νερό στον μύλο της κρίσης, ή θα γίνει με έναν τρόπο που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα;" σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο γνωστός οικονομολόγος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεωκοπήσει δύο φόρες εκτιμώντας ότι θα υπάρξει και τρίτη χρεωκοπία είτε μέσα από επιμήκυνση με μηδενικά επιτόκια είτε μέσα από κούρεμα. "Και αυτή δεν θα είναι λυτρωτική και θεραπευτική ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρωζώνη", είπε.

"Δύο πράγματα μπορούν να κάνουν οι χώρες της Ευρωζώνης για να αναπτυχθούν. Η μία είναι να φύγουν από το ευρώ, να πάθουν ένα μεγάλο πατατράκ και μετά από ένα-δύο χρόνια να αρχίσουν να αναπτύσσονται πάλι. Η άλλη είναι -και αυτή προκρίνω εγώ- η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  η οποία έχει την δυνατότητα να γίνει η βάση του new deal της Ευρώπης".