Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική στο Βίλνιους

Να «σκοτώσει» το δικό της κακό εαυτό και να αφήσει πίσω της την ήττα με 3-1 από τη Βοσνία στη Ζένιτσα, θέλει σήμερα η Εθνική μας ομάδα, που δίνει το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι για την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στη Βραζιλία, με αντίπαλο τη Λιθουανία στο Βίλνιους (21:45, MEGA).
Για να συνεχίσει η Εθνική να έχει ελπίδες θα πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς της νίκης στις βαλίτσες της, περιμένοντας παράλληλα ........

και ένα... δωράκι από τη Λετονία στον εντός έδρας αγώνα της με την πρωτοπόρο του ομίλου μας, Βοσνία.
Ο Φερνάντο Σάντος έχει ζητήσει από τους παίκτες να «πνίξουν» από το ξεκίνημα τους Λιθουανούς με αδιάκοπο πρέσινγκ ψηλά, που μπορεί να αποφέρει ένα γρήγορο γκολ και να διώξει το άγχος.

Η Εθνική θα παραταχθεί ως εξής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας στην άμυνα. Τριάδα στο κέντρο οι Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, ενώ στην επίθεση σίγουροι είναι οι Γκέκας, Σαμαράς, με τη μία θέση στα δεξιά να παίζεται ανάμεσα σε Κονέ, Σαλπιγγίδη και Χριστοδουλόπουλο, με τον πρώτο να αποτελεί το φαβορί.

Οι Λιθουανοί από την πλευρά τους θα αγωνιστούν με τους: Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Μικούκις, Κιγιάνσκας, Μικολιούνας, Πάνκα, Καλόνας, Τσεσνάουσκις, Ματουλεβίτσιους και Ραζούλις.

Σε μια χώρα ακραιφνώς... μπασκετική, όπως η Λιθουανία, όπου το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην προκαλέσει εντύπωση, το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «LFC Stadium», το οποίο χωρά μόλις 5.000 θεατές και έχει πλαστικό χλοοτάπητα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος, Ολεγκάριο Μπενκερένσα.