Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για να φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και προσπαθεί να βρει άμεσα λύση για να διώξει το μαύρο από τη συχνότητα της ΕΡΤ και η νέα δημόσια τηλεόραση να εκπέμψει και πάλι, τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δίνουν διορία μέχρι αύριο στον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα σήμερα προτίθενται να μην ψηφίσουν την τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή το ΚΚΕ για την ΕΡΤ, ωστόσο στην περίπτωση που αύριο θα πάνε σε.......... νέα κυβερνητική κρίση.

Την ίδια στιγμή σε συνεχείς συσκέψεις βρίσκονται από το πρωί σύμβουλοι και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να βρεθεί λύση εντός των δύο επόμενων ημερών για να εκπέμψει εκ νέου η συχνότητα της νέας δημόσιας τηλεόρασης.

«Ολα όσα λέγονται ότι θα εκπέμψει η νέα ΕΡΤ από το κανάλι της Βουλής είναι ασυναρτησίες» ενημερώνουν το iefimerida.gr κυβερνητικές πηγές, οι οποίες βρίσκονται εντός της σύσκεψης η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα με τον Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελείο του.

Μία σκέψη που βρίσκεται στο τραπέζι των συσκέψεων είναι να δημιουργηθεί μία ειδική διεύθυνση στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο να αναθέσει την εκτέλεση του έργου στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί όπως επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ.

Θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν οι εταίροι σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση «τρέχει και δεν φτάνει» προκειμένου να σταματήσει το μαύρο στην ΕΡΤ και να επιλυθεί ο γόρδιος δεσμός που προκαλεί εμπλοκή στην τρικομματική κυβέρνηση.

Παράταση μίας ημέρας από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε Σαμαρά

Από την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου διαμηνύουν στον πρωθυπουργό αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ και ρίχνουν πάλι στο μπαλάκι στον Αντώνη Σαμαρά για να λύσει το πρόβλημα. Μάλιστα του δίνουν παράταση με το να μην ψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ για την ΕΡΤ, ωστόσο αύριο στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών θα επέλθει ρήξη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στρέφει τα πυρά της στον Γιάννη Στουρνάρα.

Νωρίτερα ο γραμματέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ. «Άνοιγμα της ΕΡΤ σημαίνει να υπάρξει ένα πρόγραμμα - το πρόγραμμα που υπήρχε» τόνισε. Έκανε λόγο για αυταρχικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιερχομένου που υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης και δεν έχουν και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την Τετάρτη το βράδυ που θα συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να υπάρχει πρόταση λειτουργίας της ΕΡΤ πρόσθεσε.

Στη χθεσινή σύσκεψη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ύψωσε πολλές φορές τους τόνους και επέκρινε με σφοδρότητα τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα για τους χειρισμούς τους στο λουκέτο της ΕΡΤ. Εξέφρασε μάλιστα και τις αμφιβολίες του για τη δημιουργία του νέου φορέα που θα λειτουργήσει το νέο κρατικό κανάλι και έδειξε τη δυσφορία του γιατί το νέο «αφεντικό» της ΕΡΤ είναι αυτή τη στιγμή ο κ. Στουρνάρας.

«Αυτός ο φορέας δεν μπορεί να είναι ούτε το υπουργείο Οικονομικών ούτε ο στρατός», είπε με μεγάλη ένταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.

Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ».

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Δεν θα αφήσουμε κανένα να βάλει ταφόπλακα στη δημόσια τηλεόραση

Με ανακοίνωση τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν την προσπάθεια να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εντός και εκτός δημόσιας τηλεόρασης και επιμένουν στις θέσεις τους για να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ, να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων και να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Από σήμερα το πρωί η απόφαση του ΣτΕ χρησιμοποιείται για ένα νέο γύρο προσπαθειών από τους κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να «στελεχωθεί» το Ενδιάμεσο Σχήμα που θα οδηγήσει στην οριστική «ταφόπλακα» της ΕΡΤ.

Καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά την προσπάθεια να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εντός και εκτός ΕΡΤ, για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Την ώρα που το σύνολο των εργαζόμενων της ΕΡΤ βρίσκονται «στον αέρα», επιχειρείται ξανά η πρόσληψη «εκλεκτών» με αδιαφανείς διαδικασίες, «μυστικά» τηλεφωνήματα και εξευτελιστικές μεθοδεύσεις.

Αν υπάρχει ένας τρόπος διασφάλισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι η παρουσία μας και η δουλειά μας στο Ραδιομέγαρο.

Η ΕΡΤ είναι εδώ και λειτουργεί.

Οι συνάδελφοι κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες, συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :

    Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
    Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων