Σάλος στο ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

salos-sto-pasok-meta-th-dhlwsh-boridh-gia-ton-andrea-papandreoyΣάλος έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση που έκανε, το πρωί του Σαββάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ, ανέφερε ότι «για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου»...

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε με δηκτικό ύφος ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους».

Η δήλωση αυτή του κ. Βορίδη προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία εξαπολύουν σκληρή επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ και παράλληλα υπερασπίζονται σθεναρά το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα, άμεση και ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε λίγο αργότερα ο Δημήτρης Καρύδης με σχόλιό του στο Twitter.

Ο Δημήτρης Καρύδης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβριζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο απο τον Αντ. Σαμαρά. 'Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, με ανακοίνωσή της σημείωσε:

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο».

Ταυτόχρονα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας:

«Κύριε Μάκη Βορίδη, ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή άλλα και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες,ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, κοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας, και της πολιτικής και της κοινωνικής».

Τέλος, μέσω Twitter σχολίασαν τη δήλωση του Μάκη Βορίδη τόσο η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκολόπουλος.

Η κυρία Κοππά ανέφερε:

«Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε...».

«​Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα ξέρουν καλά τον αντίπαλό τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό για αυτούς είναι ότι το ξέρουμε και εμείς», έγραψε ο κ. Κουκουλόπουλος.