''Έχουν δίκιο που τα βάζουν με την Μέρκελ''

Πως κατανοεί την δυσαρέσκεια των Ιταλών προς την Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε στον γερμανικό τύπο η Γιοζέφα Ίντεμ, νέα υπουργός ισότητας και αθλητισμού της ιταλικής κυβέρνησης.

Η 59χρονη υπουργός με καταγωγή από την Δυτική Γερμανία, είναι πρωταθλήτρια του κανό, συμμετείχε σε δυο Ολυμπιάδες με την χώρα καταγωγής της...
και μετά από τον γάμο της με τον Ιταλό προπονητή της (το 1990) έλαβε μέρος σε άλλους τέσσερις ολυμπιακούς αγώνες με την σημαία της Ιταλίας.

Η νέα υπουργός ισότητας και αθλητισμού της ιταλικής κυβέρνησης, Γιοζέφα Ίντεμ, σε δηλώσεις της στον γερμανικό τύπο, τόνισε ότι «κατανοεί την δυσαρέσκεια των Ιταλών προς την Άγκελα Μέρκελ».Τον περασμένο Φεβρουάριο δέχθηκε να είναι υποψήφια με το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», με το οποίο και εξελέγη βουλευτής, και από την περασμένη Κυριακή είναι υπουργός ισότητας, αθλητισμού και νέας γενιάς.

Μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση Zdf, η «γερμανίδα υπουργός του Λέττα» υπογράμμισε ότι «μπορεί να κατανοήσει, κανείς, την δυσαρέσκεια των Ιταλών προς την καγκελάριο Μέρκελ». «Μια δυσαρέσκεια - πρόσθεσε η ιταλογερμανίδα αθλήτρια και πολιτικός-που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της πεποίθησης ότι η καγκελάριος συνδέεται άμεσα με αυτή».