σου' πα , μου' πες μανταλάκια και τα ρέστα τσιμπιδάκια

 Ελλην Φορολογούμενος
- Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ρε Αντωνάκη ότι θα βρούμε το δρόμο για την πανθομολογούμενα , ζητούμενη από όλους Ανάφτυξις ;
- Μου το έχει εγγυηθεί ο μπατζανάκης του αδερφού της συννυφάδας του Σόιμπλα . Αυτός είναι στα μέσα και στα έξω , κει στο Γερμανιστάν !
- Και εγώ έχω μια πληροφορία από το δεύτερο ξάδερφο του κουμπάρου του πρώην γαμπρού της αδερφής της μιας καθαρίστριας που καθαρίζει το γερμανικό Χρηματιστήριο και.......
μου είπε ότι τα πράματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον για τη χώρα μας!! (Από την ίδια κυρία έχει πληροφόρηση και ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιότιμος κύριος κύριος Παπούλιας.)
Του είπε, της είπε, είπαν, δεν είπαν, υπονόησαν, σώπασαν, το είπαν αλλιώς, το εννόησαν αλλιώς, το ακούσαμε έτσι, αλλιώς, έδειξαν κάρτες κίτρινες , χόρεψαν, έπαιξαν μια έτσι και μια αλλιώς. Και όλα αυτά σε μία και μόνο παράσταση διάρκειας μόλις ενός πρωτοσέλιδου ή στο στενό φρέιμ ενός τηλε-παραθύρου ! Εκεί που χτυπά η καρδιά ενός λαού ,ψυχορραγεί.
Και αν κάποιοι από τους σκεπτόμενους αναγνώστες ή τους τηλεθεατές που έβλεπαν τον άνκορμαν να μιλά για την επιτυχία του ταξιδιού του Αντώνη στην Κίνα, είχαν χαμηλώσει τον ήχο του αναπόφευκτου γέλιου τους, δεν σας κρύβω ότι τα δικά μου ντεσιμπέλ τα άφησα να εκφραστούν ανεμπόδιστα. Δεν σας κρύβω επίσης ότι είχα καιρό να περάσω τόσο όμορφα και απελευθερωτικά βλέποντας ειδήσεις και κάποιους κακόμοιρους να προσπαθούν να με δουλέψουν για πολλοστή φορά ….