Κίνδυνος διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ - Ο Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να διαγράψει τον Παπανδρέου

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκρηκτική συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών, όπως εκτιμούν πολλά στελέχη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά τυφλής σύγκρουσης. Ορισμένοι μάλιστα έχουν φτάσει να μιλούν ανοιχτά για τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος...
και οι βουλευτές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Κορυφαία στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Βενιζέλο εισηγούνται τη διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού και το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ κρέμεται σε μια κλωστή, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.

Κύκλοι της Ιπποκράτους διευκρίνιζαν χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του Γιώργου Παπανδρέου και σε κάθε περίπτωση πρώτα θα ολοκληρωθεί το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών και έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Ελα στα όργανα να εξηγηθείς για τα χρέη

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών αφού ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να φέρει το πόρισμα στα όργανα του κόμματος και καλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσέλθει εκεί και να δώσει εξηγήσεις για τα υπέρογκα χρέη πολλών εκατομμυρίων που άφησε πίσω του.

Θεωρείται απίθανο ο πρώην Πρωθυπουργός να παραστεί ως μέλος της ΚΠΕ στη συνεδρίαση που θα συζητηθούν τα οικονομικά και τα χρέη παρελθόντων ετών. Οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δείχνουν να έχουν χαλάσει οριστικά αφού αρνήθηκε ακόμη και να πάρει τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία που του έδωσε ο διάδοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οπως εξηγούν στελέχη του περιβάλλοντός του, δεν μπορεί να συνεργαστεί με αυτούς που προσπαθούν να τον απαξιώσουν ηθικά κάνοντας διαρροές εναντίον του για «χρυσά ταξίδια» και υπέρογκες δαπάνες χωρίς παραστατικά.

Παπανδρέου: Ο Βενιζέλος θέλει να με απαξιώσει ηθικά

Με εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει σαφές ότι θεωρεί υπεύθυνο για τις διαρροές περί μαύρης τρύπας εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και υπέρογκες δαπάνες ταξιδιών, τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Παπανδρέου είχε εκνευριστεί πολύ από τις πρώτες κιόλας διαρροές αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος της ενόχλησής του μέχρι χθες το απόγευμα.