Σκουπίδια θέλει να εισαγάγει η Νορβηγία!

Κάποιες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν ακόμη εντονότατα προβλήματα όσον αφορά τη συλλογή και διαχείριση των σκουπιδιών. Και άλλες έχουν πρόβλημα γιατί δεν διαθέτουν αρκετά απορρίμματα! Για αυτό η Νορβηγία αποφάσισε να λύσει το ζήτημα κάνοντας εισαγωγές!...
Το ασυνήθιστο πρόβλημα «πλήττει» το Όσλο και το εκεί εφαρμοζόμενο πρόγραμμα εναλλακτικών τρόπων παραγωγής ενέργειας. Μέσω της καύσης των σκουπιδιών παρέχεται μέχρι σήμερα θέρμανση σε 150.000 σπίτια της νορβηγικής πρωτεύουσας, αλλά και στα περισσότερα σχολεία της πόλης. Με δεδομένο όμως πως στόχος είναι έως το 2016 η πρακτική αυτή να επεκταθεί σε ολόκληρο το Όσλο, οι Νορβηγοί έχουν... απελπιστική ανάγκη από σκουπίδια.

Έτσι αποφασίστηκε να εισάγουν, δείχνοντας προτίμηση στα βρετανικά απορρίμματα που θεωρούνται πιο «καθαρά» από ό,τι εκείνα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Νορβηγία, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη χώρα του ευρωπαϊκού βορρά που καταφεύγει σε αυτή τη λύση, καθώς και η Σουηδία έχει πρόθεση να εισαγάγει σκουπίδια για τους ίδιους λόγους!