Aυτό είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα και εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς των κομμάτων, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες στηρίχτηκε στη βάση του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί παλαιότερα στη Βουλή και έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις που εισηγήθηκε στη Νομική Επιτροπή Δικαστών του υπουργείου ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης...

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές είχαν διαρρεύσει ότι θα ζητηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, να μην παρουσιάσει το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου σήμερα, αλλά να προχωρήσει σε περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό τη βελτίωσή του.

Από τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητήθηκε να ενσωματώσει στο σχέδιο νόμου ορισμένες παρατηρήσεις που αποδίδονται στο Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Ρουπακιώτη να υπάρξουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στο κείμενο.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλουν να εξεταστούν ορισμένες διατάξεις οι οποίες μπορούν «ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα».

Ωστόσο, ο κ. Ρουπακιώτης επέμεινε στις απόψεις του και έστειλε συμφωνα με τον προγραμματισμό του το σχέδιο νόμου στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στον υπουργό Επικρατείας.


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο νόμου και ΕΔΩ την Αιτιολογική της Έκθεσης.