Τα διεθνή ΜΜΕ διασύρουν την Ελλάδα για τις ματωμένες φράουλες

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στην επίθεση και τον τραυματισμό των 28 αλλοδαπών εργατών στη Βουπρασία από επιστάτες καλλιεργειών φράουλας...
Το Associated Press, το CNN, το BBC, το Al Jazeera και όλα σχεδόν τα διεθνή μέσα διασύρουν την Ηλεία του Ολυμπισμού περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

To BBC κάνει λόγο για συνθήκες σκλαβιάς στις καλλιέργειες φράουλας και αναφέρει πως οι μετανάστες πληρώνονται με μισθούς πολύ κατώτερους από αυτούς των ντόπιων εργατών. Στον αντίποδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι αναγκασμένοι να ζουν σε «παράγκες» και να πληρώνουν σχεδόν το μισό τους εισόδημα για ενοίκιο. Παραθέτει μάλιστα μαρτυρίες αλλοδαπών εργατών που υποστηρίζουν πως ενώ ήρθαν στην Ελλάδα για να στείλουν χρήματα στις οικογένειές τους, πλέον φαντάζει αδύνατο να επιβιώσουν.

Στους ίδιους τόνους κινείται και το δημοσίευμα του Fox News, που κάνει λόγο για 20 εργάτες από το Μπαγκλαντές που πυροβολήθηκαν επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο υπεύθυνος των καλλιεργειών άρχισε να πυροβολεί όταν οι περίπου 200 εργάτες απαίτησαν τα χρήματα που τους όφειλε και «κινήθηκαν απειλητικά» προς το μέρος του.