ΠΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ

Αποψη Αναγνωστη.

Θελω να αναφερθω στα προσφατα, περιστατικα βιας που λαμβανουν χωρα μεταξυ ακραιων στοιχειων. Ο λογος που συμβαινουν ολα σχεδον τα παρομοια περιστατικα ειναι ο εξης:
Ο καθε αγανακτισμενος βλεποντας πως με τις ειρηνικες διαδηλωσεις δεν υπαρχει κανενα αποτελεσμα, προσχωρει σε ενα πιο...
δυναμικο κομμα ή ενα κινημα. Του προσφερουν μια ιδεολογια, μια σημαια και ενα ροπαλο. Μην μπορωντας ομως να ξεσπασει την οργη του (με τη βια) σε αυτους που πραγματικα του καταστρεφουν τη ζωη, στρεφεται οπου μπορει να βιαιοπραγησει πιο ευκολα.  
Ο πιο ευκολος τροπος ειναι το "λυντσαρισμα", δηλαδη μια ολοκληρη ομαδα εναντιων 2-3 ατομων (ή και ενος μονο). 
Π.χ. η ΧΑ. Πολυ δυσκολο να λυντζαρει οσους νομοθετουν εναντιον μας - πολυ ευκολο να σακατεψει ενας μεταναστη ή... αντιφρονουντα. Πολυ ευκολο για τους αντιφασιστες να στρεφονται εναντιον της ΧΑ (και ειδικα των εγκαταστασεων της, κατα προτιμηση οταν δεν ειναι κανεις εκει) - πολυ δυσκολο να πλησιασει καν τα γραφεια των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τα ιδια εχω να πω για ολους τους αλλους που ασπαζονται παρομοιες τακτικες, για να μην μακρυγορησω.

Μου θυμιζει εναν πινακα του Γκόγια. Στον πίνακά του «Μονομαχία με ραβδιά» παρουσιάζει δύο μονομάχους που πολεμούν μεχρι θανατου  μεσα σε εναν βαλτο που τους ρουφαει.
Ο πινακας αναφερεται σε όλες τις μάχες που δίνονται στον γνωστό κόσμο μας εδώ και χρόνια: Κύριοι εναντίον δούλων, Αριστερα εναντιον Δεξιας, Πρασινοι εναντιον Βενετων, Δημοκρατικοι εναντιον Ρεπουμπλικανων. Κανείς δεν κοιτά το περιβάλλον στο οποίο γίνεται αυτή η μάχη, τη λάσπη που στο τέλος θα καταπιεί τους μονομάχους...

Οσον αφορα στην ΧΑ, ειδαμε στον "Ελευθερο Σκοπευτη" του Τραγκα, τις αποψεις των μελων της. Θα ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ λοιπον τις εκτρωσεις, θα ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ την "επιμιξια Ελληνων και Αλλοδαπων, θα ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ την εισοδο λαθρομεταναστων στην Ελλαδα. Ωραια μεχρι εδω.
Τι αλλες απαγορευσεις ομως επονται; Για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ολοι μας, ποια ειναι η λυση; Πως θα κινηθει στην Πολιτικη - Διπλωματικη - Οικονομικη σκακιερα; Πως θα βελτιωθει πρακτικα η ζωη μας;

Οσον αφορα στον κ. Παππα και την κινηση του στο Mega Channel εχω να ρωτησω:
Ηρθε η Τροϊκα προχτες. Αυτοι μας καταστρεφουν τη ζωη. Τολμα κανεις να παει να κανει το ιδιο στα αυτοκινητα τους; Στην Πρεσβεια της Γερμανιας; Στο σπιτι του Σαμαρα, του Βενιζελου κλπ; ΤΟΛΜΑ;

Η αποψη μου ειναι, οτι τα κομματα, ακομα και τα κινηματα πρεπει να βρισκουν λυσεις στα προβληματα μας και να αγωνιζονται για εμας και οχι εμεις γι αυτους. Εμεις ειμαστε παρα πολυ λιγοι για να ειμαστε τσακωμενοι. Πρεπει να δεχτουμε ο ενας τον αλλο και να πορευτουμε απο κοινου για το συμφερον μας και το συμφερον της Χωρας μας. 
Αλλιως παιζουμε το παιχνιδι τους. 
Αλλιως συμβαινει αυτο που ελεγε και μια διασημη ψυχη: 
ΠΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ.