Δεν προλαβαίνουν τις επενδύσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης!

den-prolavainoyn-tis-ependuseis-sto-ypoyrgeio-anaptyksisΤι και αν το υπουργείο Ανάπτυξης καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, όπως διαμηνύει, για να φέρει επενδύσεις στη χώρα που θα αποδώσουν ρευστό στα ταμεία και θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης στην καταρρακωμένη οικονομία, τι και αν με το νόμο Fast Track επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα, τις επενδύσεις ακόμα με τα...
κυάλια τις βλέπουν στο υπουργείο!

Και ενώ, μεγάλα επενδυτικά έργα έχουν κολλήσει στα... γραζάνια της γραφειοκρατίας ή έχουν μείνει στα χαρτιά καθώς οι επενδυτές έκαναν πίσω, όπως για παράδειγμα τα έργα των αυτοκινητοδρόμων και οι τουριστικές επενδύσεις στα νησιά, το υπουργείο Ανάπτυξης εγκαινιάζει και νέα υπηρεσία για την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων.

Δεν προλαβαίνουν δηλάδή τις επενδύσεις στο υπουργείο σε συνεργασία με το Invest in Greece και χρειάζονται και νέο φορέα για την επίσπευση των διαδικασιών!

Πρόκειται για τον «Διαμεσολαβητή του Επενδυτή», μία νέα υπηρεσία για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση όλων των επενδυτικών σχεδίων άνω των 2.000.000 ευρώ, που θα παρουσιάσει αύριο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας.

Η υπηρεσία του «Διαμεσολαβητή του Επενδυτή» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των ενεργειών της κυβέρνησης για ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων στην Ελλάδα και θεσμοθετείται με τον νέο νόμο «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές & Ιδιωτικές Επενδύσεις».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τη νέα υπηρεσία θα δίνεται βάση σε συγκεκριμένα εμπόδια που ανακύπτουν κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των επενδυτικών σχεδιών και επηρεάζουν την πορεία υλοποίησής τους.

Υ.Γ: Μα για να υπάρχουν εμπόδια, πρέπει να υπάρχουν και επενδύσεις!