Τέλος η Παπαρήγα από το ΚΚΕ

Ισως και να είναι το πιο κρίσιμο συνέδριο της ιστορίας του. Το ΚΚΕ όπως και τα περισσότερα ιστορικά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας έρχεται αύριο αντιμέτωπο με την ιστορία του την ίδια και πρέπει να αποφασίσει αν τελικά θα συμβαδίσει με την εποχή του ή θα μείνει περιχαρακωμένο σε όσα πιστεύει και πρεσβεύει εδώ και δεκαετίες...

Δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό λένε όσοι παρακολουθούν το ΚΚΕ από την μεταπολίτευση και μετά. Είναι θέμα επιβίωσης και συνέχειας. Είναι θέμα ανανέωσης και ανοίγματος προς άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Θέματα που μέχρι χθες θεωρούνταν ταμπού.

Η γκρίνια για πρώτη φορά βγήκε προς τα έξω και έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία και η αμφισβήτηση της ίδιας της Αλέκας Παπαρήγα δεν έμεινε μόνο στα στενά κομματικά πλαίσια.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της Κυριακής με την εκλογή νέου γραμματέα από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, που θα προκύψει από το συνέδριο του ΚΚΕ.

Επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της, φέρονται οι Δ. Κουτσούμπας, Γ. Μαρίνος και Ν. Σοφιανός.

Η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις τόσο για την ίδια όσο και για το κόμμα της. Ενα κόμμα το οποίο υπηρετεί - είναι ταγμένη σ' αυτό - κυριολεκτικά από την κοιλιά της μάνας της.

Πέρα από όσα θα γίνουν από αύριο στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ σε πολιτικό επίπεδο είναι σημαντικό να σταθεί κανείς σε μια προσωπικότητα όπως αυτή της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία σημάδεψε την πολιτική ιστορία της Ελλάδας και της Αριστεράς τα τελευταία 22 χρόνια!