ο Αντώνης αφηγείται ...

  Ελλην Φορολογούμενος


Παγκόσμια μέρα βιβλίου ψες και ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν .

Η τρόικα εσωτερικού , μας αφηγείται μια γλυκιά ιστορία βασισμένη στο γνωστό και πολυδιαβασμένο παραμύθι των αδελφών Γκριμμ «Χάνσελ και Γκρέτελ». Αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα των αδελφών Βίλχελμ και Γιάκομπ Γκριμ οι οποίοι έγραφαν προσπαθώντας να κάνουν γνωστούς σε.......
όλους, τους μύθους και τις λαϊκές αφηγήσεις της πατρίδας τους.


Πρόκειται για  την ιστορία της οικογένειας ενός φτωχού ξυλοκόπου και την περιπέτεια των δύο ηλικιωμένων γονιών του στο δάσος του  Κιτς. Η φτώχεια αναγκάζει τον δύστυχο γιο του γερο- Χάνσελ και της γερο- Γκρέτελ να εγκαταλείψει τους γονείς του στο δάσος , αφού μετά το ξεχαρβάλωμα του Συστήματος Υγείας από τον Λοβέρδο και τον Λικουρέντζο αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην φροντίδα τους.

Ο φτωχός ξυλοκόπος παράτησε τους γονείς του , ελπίζοντας ότι θα βρουν ένα μονοπάτι που θα τα οδηγήσει κάπου καλύτερα. Αυτό που βρίσκουν όμως είναι ένα σπιτάκι φτιαγμένο ολόκληρο από … γενόσημα χάπια ,ενέσεις, υπόθετα και παραπεμπτικά για εξετάσεις.

Στο μαγικό σπιτάκι ζούσε μια παλιο-μάγισσα που την έλεγαν Τρόικα .

Η μάγισσα  που μένει εκεί,  λέει στους γέρους  να δοκιμάσουν όλες αυτές τις λιχουδιές αλλά η καλοσύνη της κρύβει στην πραγματικότητα τους πονηρούς σκοπούς μιας κακιάς μάγισσας, η οποία σκοπεύει να εξοντώσει τους γέρους , για να πάψουν τα άδεια ταμεία να είναι ελλειμματικά.