Κάμερον: Θα ήμασταν «ανόητοι» αν εγκαταλείπαμε την πυρηνική μας δύναμη

kameron-tha-imastan-anoitoi-an-egkataleipame-tin-pyriniki-mas-dunamiΟ βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα ήταν «ανόητο» για τη Βρετανία να εγκαταλείψει την πυρηνική της δύναμη μπροστά σε απειλές όπως αυτές από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν...
«Έχουμε ανάγκη το πυρηνικό μας αποτρεπτικό σύστημα όσο το είχαμε ανάγκη και πριν από έξι δεκαετίες, όταν η τότε κυβέρνηση δεσμεύθηκε σ' αυτή την οδό», υπογράμμισε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σε άρθρο του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Daily Telegraph.

«Η ΕΣΣΔ εξαφανίσθηκε, αλλά η πυρηνική απειλή παραμένει», τονίζει. «Σε όρους αβεβαιότητας και κινδύνων, έχει μάλιστα αυξηθεί» από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», ισχυρίζεται, προσθέτοντας ότι η Βρετανία εξακολουθεί να έχει ανάγκη «το απόλυτο όπλο άμυνας».

Το Ιράν συνεχίζει «να αψηφά τη διεθνή κοινότητα», η οποία υποπτεύεται ότι η Τεχεράνη θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα υπό την κάλυψη ενός μη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος, επισημαίνει ο Κάμερον.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς, «επιθετικό και εντελώς απρόβλεπτο, πραγματοποίησε πρόσφατα την τρίτη πυρηνική δοκιμή του και μπορεί να έχει αρκετή σχάσιμη ύλη για να παραγάγει πάνω από μια ντουζίνα πυρηνικά όπλα», προσθέτει.