Η στιγμή της κρίσης για τους αιώνιους

Η ώρα της αλήθειας για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα έφτασε. Απόψε μετά τα παιχνίδια κόντρα στην Κίμκι (ΣΕΦ, 21:45, ΕΤ1) και στην ΤΣΣΚΑ (ΟΑΚΑ, 21:45, Νova 3) οι δύο αιώνιοι θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα play off της διοργάνωσης.
Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο απλά. Με ενδεχόμενη νίκη τους κόντρα στην Κίμκι και..............
με ήττα της Μακάμπι στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα οι ερυθρόλευκοι καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση του ομίλου τους και εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα της έδρας.
Υπάρχουν βέβαια και (ακραία) σενάρια που θέτουν τον Ολυμπιακό εκτός οκτάδας σε περίπτωση ήττας, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως σκέφτονται θετικά και πιστεύουν πολύ στη νίκη. Αγωνιστικά, ο Έλληνας κόουτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέρα από το γνωστό τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει το κεφάλι του ήσυχο σχετικά με την πρόκριση την οποία έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά από την προηγούμενη αγωνιστική. Με νίκη κόντρα στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ οι πράσινοι μπορεί να τερματίσουν ακόμα και δεύτεροι αν και αυτό εξαρτάται και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου τους.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αφού και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεπέρασε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες ημέρες.