Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βουλγαρία

koryfonetai-i-proeklogiki-ekstrateia-sti-voylgariaΣαράντα πέντε κόμματα και συνασπισμοί θα λάβουν μέρος στις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στη Βουλγαρία. Αυτό κατέστη σαφές στη σημερινή κλήρωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, κατά την οποία κάθε μία παράταξη έλαβε τον αριθμό σειράς εμφάνισής της στο ψηφοδέλτιο, όπως προβλέπει ο σχετικός εκλογικός νόμος...
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβενελιεφ, στην ομιλία του στα σημερινά εγκαίνια επιχειρηματικού φόρουμ στη Σόφια, με θέμα «Στρατηγική υποδομή της Βουλγαρίας εντός του 2013», έθεσε την έμφαση στην «επιβλαβή για τη χώρα τεχνητή αντιπαράθεση της ανάπτυξης της υποδομής και της κοινωνικής πολιτικής», όπως είπε και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να μην συγκαταλέγουν παρόμοιες αναφορές στο προεκλογικό τους «οπλοστάσιο».

«Κάνω έκκληση και απευθύνομαι προς πάσα κατεύθυνση - επειδή η τεχνητή αντιπαράθεση της κοινωνικής και της εισοδηματικής πολιτικής ενάντια στις επενδύσεις στη στρατηγική υποδομή της Βουλγαρίας είναι μοντέλο, που δεν δουλεύει στη Βουλγαρία, αποτελεί απαράδεκτη εναλλακτική. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη αντιπαράθεση. Η καλή υποδομή είναι βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων, για την οικονομική ανάκαμψη και για την κοινωνική ανάπτυξη. Για αυτό το λόγο και η μελλοντική κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις που θα έρθουν, ανεξάρτητα από το "χρώμα" τους, ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνάει, αυτές οι κυβερνήσεις θα εργάζονται υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την έμφαση στην εντατική υλοποίηση των αναπτυξιακών σχεδίων υποδομής προς όφελος της σταθερής και ισορροπημένης ανάπτυξης της Βουλγαρίας και των περιφερειών της» υπογράμμισε.

Ο κ. Πλέβνελιεφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του GERB, επανέλαβε - με άλλες λέξεις - μία από τις κεντρικές θέσεις στην πολιτική ομιλία του κ. Μπορίσοφ στην πανεθνική διάσκεψη του GERB, στη Σόφια, την περασμένη Κυριακή.

Όπως υπενθυμίζουν οι Βούλγαροι αναλυτές στις πρώτες εκτιμήσεις τους για την πολιτική πρωτοβουλία του κ. Πλέβνελιεφ, στην ομιλία του στο πρόσφατο κομματικό συνέδριο, κ. Μπορίσοφ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει να δίδει έμφαση στους αυτοκινητοδρόμους και στα άλλα μεγάλα έργα υποδομής ως κεντρικούς άξονες της πολιτικής του, σε περίπτωση επανόδου του στην εξουσία, αξιοποιώντας κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό τα 32 δισεκατομμύρια ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, τα οποία η εκλογική νίκη του GERB θα εγγυηθεί στη Βουλγαρία, όπως υποστήριξε.