Εκανε το σύμβουλο τουΓΑΠ και άρπαξε 311.000 ευρώ

Δύο άνδρες ηλικίας 40 και 50 ετών αντίστοιχα είχαν στήσει επιχείρηση εξαπάτησης πολιτών, στους οποίους υπόσχονταν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και τους έπαιρναν λεφτά. Μάλιστα ο ένας από αυτούς δήλωνε υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, οικονομικός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και καθηγητής στο Μ.Ι.Τ της Βοστώνης.
Με αυτά τα προσόντα κατόρθωνε να πείθει ανυποψίαστους πολίτες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά προκειμένου να......
υπαχθούν σε προγράμματα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου μέσω Ε.Σ.Π.Α- Ευρωπαϊκών Κονδυλίων.
Οι δράστες είχαν συστήσει «αόρατη» εταιρεία με έδρα πολυτελή γραφεία στην οδό Ατθιδών στην Καλλιθέα, ωστόσο οι κομπίνες δεν κράτησαν για πολύ καιρό, αφού εντοπίστηκαν από την αστυνομία και συνελήφθησαν.
Από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαιώθηκε ότι εξαπάτησαν 5 άτομα, από τους οποίους εισέπραξαν συνολικά 311.000 ευρώ. Ενδεικτικά, κατάφερε να αποσπάσει 120.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο καθώς και 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη βυρσοδεψείου στην Αθήνα. Τα χρήματα υποτίθεται ότι προορίζονταν για την πληρωμή παραβόλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο ενεργειακό επενδυτικό πρόγραμμα «Ήλιος».
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εξαπατηθέντων είναι σημαντικά μεγαλύτερος καθώς στα γραφεία της «εταιρείας» στην Καλλιθέα βρέθηκαν έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας 60 ατόμων, από τα οποία πιθανολογείται ότι απέσπασε χρήματα ή ήταν υποψήφια θύματά του.