«Σουρωτήρι» έγινε το αντεγραμμένο USB

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έφθασε η πρώτη πραγματογνωμοσύνη στο USB στικ με τα ονόματα των καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.
«Δεν υπάρχει αλλοίωση στα στοιχεία του USB της λίστας Λαγκάρντ που.........

δημιουργήθηκε στις 8.7.2011» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό την αλλοίωση στην περίοδο που το αρχείο είχαν στα χάρια τους οι κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ιωάννης Διώτης.
Πέραν αυτών οι ερευνητές στην πολυσέλιδη έκθεσή τους επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Διώτης προχώρησε σε αντιγραφή των αρχείων από το USB που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε νέο USB στις 8.7.2011 και στις 15:02 και η όλη διαδικασία διήρκεσε 3 λεπτά. Προσθέτουν δε ότι τα αρχεία ανοίχθηκαν από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες, οι κωδικοί των οποίων έχουν ανιχνευτεί και άρα μπορούν να εντοπιστούν. Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι 4 χρήστες επικεντρώθηκαν σε 58 συγκεκριμένους φακέλους της λίστας. Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ανοίγματα και πριν την 8.7.2011  δηλαδή την περίοδο του κ. Παπακωνσταντίνου και αυτό γιατί κατά την αντιγραφή μεταφέρονται και ορισμένα ηλεκτρονικά ίχνη από το «μητρικό» αποθηκευτικό μέσο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τρεις φορές εισήλθε σε συγκεκριμένα αρχεία χρήστης με τον κωδικό «Windows User» πριν από τις 8 Ιουλίου 2011. Δύο φορές πριν και μετά τις 8 Ιουλίου 2011 σε συγκεκριμένα αρχεία εισήλθε χρήστης με τον κωδικό SO113601.
Μία φορά περιηγήθηκε τη λίστα χρήστης με τον κωδικό USERI στις 8 Ιουλίου 2011. Και δύο φορές εισήλθε σε συγκεκριμένα αρχεία της λίστα χρήστης με τον κωδικό Sofia, μετά την αντιγραφή του USB.