O Μέργος; Κέρδισε με κτηνώδη τρόπο 15 λεπτά δημοσιότητας

 Γράφει ο Αργύρης Κωστάκης

Άλλος πάλι κι αυτός! Γιώργος Μέργος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Κέρδισε με τον πιο κτηνώδη τρόπο τα 15 (και πολύ παραπάνω) λεπτά δημοσιότητας κατά τη ρήση του ΄Αντι Γουόρχολ.
Το τι πιστεύει το ακούσαμε όλοι. Το είπε καθαρά από μικροφώνου. Άσχετα αν μετά δεν είχε το στοιχειώδη ανδρισμό και γενναιότητα να παραδεχθεί ότι η θέση αυτή ήταν απάνθρωπη και προσπάθησε να............
εξευτελίσει την αντίληψη 10.000.000 Ελλήνων. Ότι, δηλαδή, δεν είπε αυτά που είπε περί κατώτατου μισθού. Μίλησε για εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από επιλεκτική επιλογή αναφοράς του.
Τρία πράγματα θα ήθελα να ξέρω μόνο για αυτό τον μανδαρίνο της κυβέρνησης. Τι μισθό παίρνει, τι έχει κάνει στον εργασιακό του βίο και πως ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Κατά τα άλλα, η επόμενη φορά που θα διαβάσουμε κάπου το όνομά του θα είναι (δεν ξέρω πότε) όταν παραιτηθεί ή όταν βρει το θάρρος κάποιος να τον αποπέμψει. Εκτός κι αν  του ξέφυγε και είπε την αλήθεια που γνωρίζει ότι έρχεται. Ή έγινε «λαγός» της κυβέρνησης όπως συμβαίνει συχνά.
Να σας πω, τώρα που το καλοσκέφτομαι, μάλλον είναι το δεύτερο, αν και δεν μπορώ να αποκλείσω να είναι ο κ. Μέργος από τη φύση του «άνθρωπος» που πιστεύει πως τα 500 ευρώ είναι υψηλός μισθός!
Από την άλλη, 1.600.000 άνεργοι Έλληνες φυσικά και δεν θα έλεγαν όχι σε έναν «υψηλό» μισθό των 500 ευρώ κατά τη… Μέργεια φιλοσοφία.