Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

στο γκιζντάνι τα κλεφτρόνια

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Το να είσαι νυν και αεί δημαρχούκος  και να μη αρπάξεις τα δέοντα , είναι και ένα από τα κόλπα τα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία, δηλ. ινδουιστική άσκηση εγκράτειας. Λέγεται  ότι ο Γκάντις , ο γεράκος με τα γυαλάκια,  συνήθιζε να κοιμάται λένε , με ενήλικες παρθένες , χωρίς να τις πειράζει .
Αυτό είναι εγκράτια κύριε Δημαρχούκο , και όχι να βουτάμε το χέρι στο μέλι. 
Γιατί όποιος συναγελάζεται με τα κλεφτρόνια , τα κλεφτρόνια πρώτον αυτό τον δίνουνε. 
Επίσης, ένα ....... κόλπο ζόρικο και άσκηση σε μελλοντικούς δημαρχούκους είναι να παρακολουθούν πολλές ταινίες υπερκουλτουρίασης πάνω από τα  όρια αντοχής των νεύρων τους , δεν ξέρω γιατί ; αλλά καλό θα έκανε , κακό δεν θα έκανε.
Νταξ, το να μην το κάνεις με μεθυσμένη μπορεί να θεωρηθεί και ως ιπποσύνη, αλλά ότι ρημάξατε την πόλη , της στερήσατε σχολεία , πάρκα , υποδομές κλπ είναι μεγάλη γαϊδουριά .
Βέβαια η πίκρα του δημάρχου που δρασκέλισε την πόρτα των φυλακών είναι μεγάλη , αλλά εγώ πιστεύω ότι η στενή φκιάνει παλικάρια , σφυρηλατεί χαρακτήρες και παραδειγματίζει τους επόμενους.

9 σχόλια:

 1. Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000 €, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
  ( ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ (ΜΗ) ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ )
  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
  Α ) ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
  Β ) ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ
  Γ ) Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

  ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
  Χαριστική βολή στην προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο

  Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Οριστικό τέλος στον θεσμό της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ).


  Σύμφωνα με την απόφαση (υπ. αριθ.1, παρ. 2010), που εκδόθηκε με πλειοψηφία 8 προς 5 ψήφων και δημοσιεύθηκε χθες, το επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης είναι αντισυνταγματικό, καθώς προσκρούει στις συνταγματικές διατάξεις που επιτάσσουν ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου.

  Το ΑΕΔ έλυσε τη διχογνωμία, που είχε προκύψει μετά τις αντιφατικές αποφάσεις, που είχαν εκδώσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα 8 μέλη, που συγκρότησαν την πλειοψηφία, υιοθέτησαν σχετική εισήγηση του συμβούλου της Επικρατείας Ι. Ματζουράνη, σύμφωνα με την οποία το μέτρο πάσχει συνταγματικά. Ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και το ΣτΕ.

  Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η προσωποκράτηση αποτελεί μέτρο καταναγκασμού, όχι επί της περιουσίας, αλλά επί του ίδιου του προσώπου του οφειλέτη προκειμένου να εξαναγκαστεί με κάθε μέσο να καταβάλει το χρέος. Ο καταναγκασμός όμως αυτός -τονίζεται στην απόφαση- είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτος, ως αντίθετος στην Αρχή της Προσωπικής Ελευθερίας. Σημειώνεται ακόμα ότι η στέρηση της προσωπικής ελευθερίας δεν μπορεί να επιβληθεί με διοικητικό μέτρο, που αποβλέπει να ασκήσει πίεση για την εξόφληση χρέους, αλλά μόνο ύστερα από καταδίκη από Ποινικό Δικαστήριο.

  Θυμίζουμε ότι κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ΑΕΔ ο εκπρόσωπος του Δημοσίου είχε υπεραμυνθεί της διατήρησης της προσωποκράτησης με το επιχείρημα ότι δεν εφαρμόζεται σε όσους αποδεικνύουν ότι έχουν πλήρη οικονομική αδυναμία, καθώς και ότι το μέτρο δεν επιβάλλεται συχνά σε βάρος μεγαλοοφειλετών.

  Μετά τη δημοσίευση της απόφασης, η προσωποκράτηση για χρέη υποχρεωτικά σταματά, αφού η συγκεκριμένη απόφαση έχει ισχύ νόμου και ερμηνεύει αυθεντικά το Σύνταγμα.

  Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε αποφανθεί κάνοντας δεκτή εισήγηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά ότι η προσωποκράτηση είναι συνταγματική για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

  Τέλος, σημειώνεται ότι λίγο πριν από τις εκλογές (4ης Οκτωβρίου), η κυβέρνηση είχε αυξήσει με επείγουσα νομοθετική ρύθμιση το όριο της προσωποκράτησης, από τα 30.000 ευρώ στα 150.000 ευρώ.


  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136188

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 2010 ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ


  http://www.scribd.com/doc/120151898/ΑΠΟΦΑΣΗ-ΤΟΥ-ΑΝΩΤΑΤΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΥ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΛΗΤΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
  ΤΑ @@ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ

  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ !!!
  ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ !!!
  ΔΕΝ ΕΧΩ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!

  ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΕΟΧΑΡΗ, ΠΑΡΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΣΧΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠ΄ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ...ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ...ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΤΩΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πω..πω.....
  Η επίδραση των Ναρκωτικών
  τον ξετίναξαν τον ΠΟΥΣΤΗ


  5 και..το πρωί και ακόμα χτυπίεται !!  χιχιχ..Δεν σε λυπάται κανείς
  ετοιμοθάνατε χρήστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΤΡΕΙΣ ΚΙ΄ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ - ΓΑΛΑΖΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ 1-1, ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ΄ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...ΠΟΥ Θ΄ΑΛΕΓΕ Κ΄Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ε...ΝΑΙ

  η σειρά σου ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑ$$ΟΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τώρα ποιος έχει σειρά?Το είχα γράψει μετά τον Τσοχατζο θα πάει μέσα ο Παπαγεωργό.Τώρα θα κάνω άλλη μία πρόβλεψη και θα βγει και αυτή .Σειρά του Γιάννου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΡΟΣ "28 Φεβρουαρίου 2013 - 5:49 π.μ.?"
  (Και το 1ο σχόλιο πάλι δικό σου είναι, ποιός είσαι, ο john...του καφενείου;;;;;;)
  Εγώ γουστάρω να πληρώνω φόρους, εσύ τι σκατα κόφτεσαι με τα bold fonts και μας έχεις ζαλίσει τα παπάρια πίσω απο κάθε ανάρτηση;
  Πλωρώνεσαι ως θαλαμοφύλακας, το ξέρω, αλλά χέσε μας.
  Είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα, απο όσο μπορεί να φανταστεί το αχυρένιο μυαλό σου. Εμείς ψάχνουμε ΣΤΗΡΙΓΜΑ και εσύ πουλάς τσατσάρες, γνήσιες ταρταρούγες ! ΟΥΣΤ...... λακέ.
  Καλά ρε Καφενείο, έτσι εύκολα πετάς τις αναρτήσεις σου στα σκυλιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 2.26 έχω χειροπέδες μαστίγια και άλλα "όργανα" για μαζόχες, γουστάρεις να με πληρώνεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.