Το παλτό... μίλησε στη Βουλή!

«Φωνάζουν όλοι, φωνάζει και η κυρία με το παλτό!» Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να φουντώσει την ήδη «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τροπολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αγοραπωλησία ιδιωτικών νησιών και δημοσίων νησίδων...
Λόγω της σημασίας του θέματος, στη διάρκεια της συζήτησης, οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Εισερχόμενη στην αίθουσα του Κοινοβουλίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, φορώντας ακόμη το παλτό της, άρχισε να φωνάζει.

«Φωνάζουν όλοι φωνάζει και η κυρία με το παλτό που μόλις μπήκε στην αίθουσα» αναφώνησε ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Θανάσης Νάκος ο οποίος δεν θυμόταν το όνομα της κυρίας Κατριβάνου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για τον χαρακτηρισμό που της αποδόθηκε χαρακτηρίζοντας τον ως «υποτιμητικό».

«Ο χαρακτηρισμός σας ήταν υποτιμητικός. Δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι για μια γυναίκα. Αν δεν ξέρετε το όνομά μου ρωτήστε για να μάθετε. Απαιτώ σεβασμό. Να μην επαναληφθεί σε καμία γυναίκα και σε καμία συνάδελφο» φώναξε από το έδρανό της. Απαντώντας ο κ. Νάκος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη αλλά δικαιολογήθηκε ότι η κα Κατριβάνου είναι νέα βουλευτής και δεν θυμόταν το όνομά της.