Από τα αναρχικά συνθήματα... στο αντάρτικο πόλης και τα καλάσνικοφ

Tην ώρα που οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται στη Βόρεια Ελλάδα για τον εντοπισμό και δεύτερης γιάφκας, εντύπωση έχει προκαλέσει το προφίλ και η ηλικία των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη που εμπλέκονται με στοιχεία στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς»...
Ο... τοξοβόλος του Συντάγματος Γιάννης Μιχαηλίδης

Στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας του Κορυδαλλού θα βρεθούν, μαζί με τον Νίκο Ρωμανό, οι Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης, καθώς εις βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς,

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι γνωστός ως «ο τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος το 2011 σημάδευε με ένα τόξο τη Βουλή. Αρχικώς είχε συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος διότι, όπως ισχυρίστηκε, το τόξο ήταν ψεύτικο.

Λίγες όμως ημέρες αργότερα εντοπίστηκε γενετικό υλικό του σε γιάφκες της οργάνωσης στη Νέα Σμύρνη και στον Βόλο και από τότε τον αναζητούσαν οι Αρχές. Τον περασμένο Αύγουστο είχε προκαλέσει με την ανάρτηση κειμένου του στο Διαδίκτυο, με το οποίο δήλωνε συμπαράσταση στους δράστες της δολοφονίας του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο.

Ο 24χρονος Δημήτρης Πολίτης

Στοιχεία που μαρτυρούσαν την παρουσία του σε γιάφκα της οργάνωσης είχαν βρεθεί, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές και για το Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.

Για τον 24χρονο, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να μπήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο λίγο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Το ίδιο έτος είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό.

Λευκό ποινικό μητρώο ο Μπουρζούκος

Από μητέρα γιατρό και πατέρα αγιογράφο προέρχεται ο 24χρονος Ανδρέας Μπουρζούκος που δεν είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές και διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο. Ο νεαρός έχει μητέρα γιατρό και πατέρα αγιογράφο.

Ο Ανδρέας Μπουρζούκος είναι φοιτητής σε σχολή στη Μυτιλήνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο χαρακτηρίζουν τον κατηγορούμενο άνθρωποι του περιβάλλοντός του, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα μεταναστευτικά ζητήματα.

Από το περιβάλλον του δηλώνουν έκπληξη για την εμπλοκή του στη ληστεία. Σοκαρισμένος εμφανίζεται και ο Χρήστος Ιωαννίδης, καθηγητής του Ανδρέα Μπουρζούκου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης. «Ηταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε χέβι μέταλ. Ακουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ισα ίσα, ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του».