Ένα απλό ερώτημα

 Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Σκέφτηκα ένα απλό ερώτημα, που το απευθύνω στον κ. Στουρνάρα ( κατά κόσμο Το Στουρνάρι) , τα στελέχη και τους οπαδούς της Ν. Δ., τα στελέχη και τους οπαδούς της ΔΗΜΑΡ, τα στελέχη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι την τελευταία ημέρα που στην χώρα μας ζούσε η Δραχμή, ποιο ήταν το εξωτερικό χρέος της χώρας; 
Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 80 δις.
Από την πρώτη μέρα που σκοτώσαμε την δραχμή και το ευρώ έγινε "εθνικό" νόμισμα, μέχρι..... σήμερα ποιο είναι το εξωτερικό χρέος;

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

Πότε ζούσαμε με δανεικά, όταν είχαμε την δραχμή ή τώρα που έχουμε το ευρώ;

ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

Τώρα που έχουμε το ευρώ και που το χρέος έχει φτάσει με στοιχεία ΔΝΤ στα 460 δις ευρώ, ποιοι πλουτίζουν από την αύξηση των δανείων που αυξάνουν το εξωτερικό χρέος και που βαπτίζει η Κυβέρνηση "Βοήθεια"; 

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω και ίσως θα θέλετε και εσείς να μάθετε γιατί μας κατηγορούν πως είχαμε μάθει να ζούμε με δανεικά.
Γιατί σήμερα που δεν παράγουμε ( Τότε και παράγαμε και εξάγαμε και μισθούς είχαμε και ατομική ιδιοκτησία δημιουργούσαμε), σήμερα πάλι με δανεικά ζούμε. Εμείς ζούμε ή τα ίδια λαμόγια που ζούσαν με δανεικά και αύξαναν το εξωτερικό χρέος; Σήμερα είναι τα ίδια καθάρματα, Βιομήχανοι, πολυεθνικές, τράπεζες, πολιτικοί, εφοπλιστές, που ζουν με δανεικά αλλά και με την ζωή μας, τον μισθό μας, την δουλεία μας, την σύνταξή μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, την υγεία μας. 

ΠΟΙΟΣ θα μου απαντήσει;