Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κι όμως οι Απόκριες ήρθανε νωρίτεραΘα αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για ότι ακολουθήσει
Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου


Πιστεύαμε ότι μια διαδικασία σαν και αυτή του Συνεδρίου θα μπορούσε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας. Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα…
Κάποιοι φόρεσαν την αποκριάτικη στολή των «μάγων», και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και την στολή των «θαυματοποιών» και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν…
οργανώσεις!
Είναι ντροπή , είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ!
Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα καταγραφούν στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη παρέμβαση στην ελεύθερη έκφραση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.
Λίστες υποψηφίων που στάλθηκαν από τις ΔΟΕΣ και τις ΝΟΕΣ  μετά το κλείσιμο της υποβολής υποψηφιοτήτων που έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΚΑΠ στις 21/02/2013 επέστρεψαν σχεδόν όλες αλλαγμένες , με πρόσθετα φυτεμένα ονόματα υποψηφίων, προκειμένου να ελεγχθεί και να αλλοιωθεί η βούληση των μελών του ΠΑΣΟΚ.
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται ότι ανέλαβε την ευθύνη να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, ασχολήθηκε μόνο με το πως θα επιτευχθεί ένας κατευθυνόμενος οργανωτικός έλεγχος!
Αποδείχθηκαν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά “μοιράιοι και άβουλοι αντάμα”!
Τραυμάτισαν και εξαφάνισαν την στοιχειώδη ηθική που οφείλει να υπηρετεί ένα δημοκρατικό κόμμα.
Είναι πρωτοφανής η έκταση και το μέγεθος των παρεμβάσεων και των αλλοιώσεων και αποτελούν ύβρη για την ιστορία του κινήματος.
Φυτευτοί υποψήφιοι ανάλογα με τις ανάγκες, άνθρωποι που κατοικούν αλλού και εμφανίζονται υποψήφιοι σε άλλους νομούς,  υποψηφιότητες του ιδίου ατόμου αλλού για τη Νεολαία και αλλού για το Συνέδριο κ.ο.κ.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές γιατί δεν βγαίνει το μαγείρεμα!
Δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια ούτε για τη Νεολαία, το Συνέδριο της οποίας ξεκινά πιο νωρίς από εκείνο του κόμματος!
Φαίνεται ότι και εδώ δεν βγαίνουν τα κουκιά.
Δεν έχουν πιστοποιηθεί ούτε οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν από τον Απόδημο ήδη από τις 17 του μήνα!
Φαίνεται ότι δεν είναι «αρεστοί»!
Είναι αλήθεια τόσο μεγάλη η «φαγούρα» όσων ανέλαβαν να ευτελίσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, για να ελέγξουν το Συνέδριο ενός κόμματος που απαξιώνεται καθημερινά;Αυτό είναι το πολιτικό ζητούμενο;
Θέλουν περισσότερους χειροκροτητές;
Θέλουν συνέδρους φαντάσματα; Να τους κάνουν τι;
Να τους χρησιμοποιήσουν την επόμενη ημέρα που;
Πόσο λίγοι, μικροί και ανιστόρητοι είναι!
Αυτή η μικρή ομάδα των «μαγείρων» που έκαψε την προοπτική του Συνεδρίου και οδηγεί σε μια πολιτική παρωδία θα εισπράξει τους καρπούς αυτής της αθλιότητας.
Να τους χαίρονται όσοι τους εμπιστεύτηκαν.
Να τους τιμούν όσοι τους υπηρέτησαν.
Οι μάσκες έπεσαν.
Η αθλιότητα αποκαλύφθηκε.
Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει.
Εμείς καλούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να δώσουν την πολιτική τους μάχη, με την εκλογή των αντιπροσώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της πορείας του ΠΑΣΟΚ.
Απέναντι σε μάγειρες, διορισμένες ΕΚΑΠ και μεθοδεύσεις στεκόμαστε με τις απόψεις μας, τις ιδέες μας και τις αρχές μας.
Δίνουμε τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.