Εκατοντάδες τραυματίες από πρωτοφανή βροχή μετεωριτών στη Ρωσία! (Βίντεο και φωτό)

Σκηνές από χολιγουντιανή ταινία «καταστροφής» έφερε στη Ρωσία η «βροχή» μετεωριτών, που χτύπησε την νότια Ρωσία και συγκεκριμένα τα Ουράλια Όρη, από τη διάλυση ενός μετεωρίτη 10 τόνων, προκαλώντας εκατοντάδες τραυματίες, σοβαρές ζημιές και σκηνές πανικού....
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τον μετεωρίτη πριν αυτός πέσει στη Γη, με έναν πύραυλο από το χωριό Ουρζούμκα, κοντά στο Τσέλιανμπισκ. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Τα άτομα που έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια φτάνουν τα 725 μέχρι τώρα, στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ 112 βρίσκονται ήδη σε νοσοκομεία.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει κινητοποίησει 20.000 υπαλλήλους και τρία αεροσκάφη για να επιθεωρήσουν τις περιοχές, ενώ αναφέρει ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα και θα παρακολουθούνται στενά. O ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να υπολογίσει το εύρος των ζημιών, ενώ τόνισε σε δηλώσεις του ότι το σημερινό περιστατικό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.





Μεγάλες καταστροφές

Ο ρωσικός στρατός εντόπισε έναν κρατήρα βάθους 6 μέτρων από την πτώση των κομματιών του μετεωρίτη, με τα επίπεδα ραδιενέργειας να είναι κανονικά.



«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους.

Αυτόπτης δήλωσε στο Reuters ότι μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε και δονήσεις έγιναν αισθητές σε κτίριο 19 ορόφων στο κέντρο της πόλης.

Mάρτυρες τόσο στο Τσέλιαμπινσκ και στο Σβέρντλοσκ έκαναν αναφορές για «φλεγόμενα αντικείμενα» στον ουρανό τα οποία κατέπεσαν στις πόλεις Γιεκατερίνενμπουργκ και Τάιμεν - μια αραιοκατοικημένη περιοχή περίπου 500 χλμ.

Τα απομεινάρια των αντικειμένων, σύμφωνα με μαρτυρία στο Reuters, είναι εμφανή στην Γιεκατερίνενμπουργκ η οποία βρίσκεται περίπου 200 χλμ νοτιοανατολικά του Τσελιάμπινσκ. 

Επιπλέον, σύμφωνα με αναφορές εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών στο AssociatedPress, κατέρρευσε οροφή 600 τμ ενός εργοστασίου επεξεργασίας μετάλλου. 

Παράλληλα, θραύσματα χτύπησαν και τον ζωολογικό κήπο του Τσέλιανμπισκ.





Πιθανή η σύνδεση με αστεροειδή που θα πλησιάσει τη Γη
Εν τω μεταξύ, πολύ κοντά από τη Γη αναμένεται να περάσει σήμερα ένας αστεροειδής, μεγέθους περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου, ο οποίος θα είναι ορατός από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα.

Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος ώστε θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν προσέκρουε στη Γη, κάτι που οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει.

Ο DA14 πρόκειται να περάσει σε απόσταση περίπου 27.650 χιλιομέτρων από τη Γη, ενώ θα είναι ορατός με τη βοήθεια μικρού τηλεσκοπίου, σε ένα μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου, δήλωσαν επιστήμονες της NASA.