Συγγενής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης

Τον ορισμό του Κυριάκου Βιρβιδάκη στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αρμοδιότητες επί του ΕΣΠΑ αποφάσισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Βιρβιδάκης αναμένεται να ορκιστεί αύριο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, και ώρα 12:00 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά...
Ιατρός από την Κρήτη με πλούσιο έργο στην πολιτική

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης γεννήθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου 1948 στα Χανιά. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και είναι συνταξιούχος ιατρός από το 2011.

Το 1971 πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.  Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 2011 ήταν Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής (Νεφρολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Έχει συνολική υπηρεσία σε Νοσοκομεία 23 χρόνια από τα οποία τα 16 σε Πανεπιστημιακά Τμήματα των Αθηνών και τα 7 στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ έχει δημοσιεύσει ή ανακοινώσει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες.

Τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990 εκλέχθηκε Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 1991 απώλεσε την βουλευτική ιδιότητα λόγω ένστασηςσυνυποψηφίου του. Επανεξελέγη βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, από το 1986 έως το 1989 και είναι μέλος ξανά από το 2001 μέχρι σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής και στην συνέχεια της Πολιτικής Επιτροπής. Το 1989 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Τζανετάκη. Από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Σεπτέμβριο του 1993 διετέλεσε, εκ νέου, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ έχει συγγενικούς δεσμούς με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη.

Στο ενεργητικό του καταγράφονται η επιτυχής διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, η υπογραφή Διμερών Αθλητικών Συμφωνιών Συνεργασίας με Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές Χώρες και η συμμετοχή του σε Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς, ενώ εντυπωσιακή υπήρξε η συμβολή του στον τομέα των Αθλητικών Έργων. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων την οποία διηύθυνε, έλαβε το βραβείο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας ως η καλύτερη επαρχιακή μονάδα για τη συνολική απόδοσή της κατά το διάστημα 1984 έως 1986.

Το 2008 σε διεθνές δημοψήφισμα επελέγη μεταξύ των 50 καλύτερων δημάρχων του κόσμου και το 2010 μεταξύ των 25 καλύτερων δημάρχων του κόσμου.