Θα στηθούν τέσσερις κάλπες στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Πύργο της Βαβέλ θυμίζει η Βουλή μετά την απόφαση -όπως όλα δείχνουν- να στηθούν... τέσσερις κάλπες ώστε να παραπεμφθούν οι πρωταγωνιστές και υπαίτιοι του ζητήματος που ανέκυψε με τη λίστα Λαγκάρντ...
Η Βουλή είναι χωρισμένη και τέσσερις θα είναι οι προτάσεις για Προκαταρκτική επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Η πρώτη πρόταση προέρχεται από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα οποία κατέθεσαν κοινή πρόταση για παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η δεύτερη πρόταση προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ η τρίτη θα κατατεθεί από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και την Χρυσή Αυγή και θα παραπέμπει τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το γεγονός ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει από την διαδικασία τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και πληγεί η κυβερνητική συνοχή. Ετσι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού θεωρείται «αδύναμος κρίκος» στην όλη υπόθεση ενώ γίνονται προσπάθειες να μπει στο κάδρο και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.