Το ΔΝΤ αυτοδιαψεύδεται το ίδιο και οι Έλληνες «χαμαιλέοντες»

Τα μέτρα λιτότητας μπορεί να λειτουργήσουν ως »νάρκη» στην ανάπτυξη των χωρών, αναγνωρίζει τώρα με νέα έκθεσή του το ΔΝΤ.
Αυτοί θέλουν να μας τρελάνουν ή μάλλον να μας οργίσουν για να ξεσηκωθούμε, έτσι ώστε να έρθει η σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση ν’ αναλάβει. Αλλιώς δεν εξηγείται...
Η έρευνα του ΔΝΤ έδειξε, λοιπόν, το αυτονόητο, ότι δηλαδή, το «σφίξιμο των λουριών» στις αναπτυγμένα οικονομικά χώρες, ίσως (μην πάρουμε και αέρα) δεν αποτελεί πλέον τον κύριο παράγοντα για την προώθηση της ανάπτυξης, σε σχέση με την περίοδο όπου η οικονομική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ.

Το ΔΝΤ είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής και τον Οκτώβριο, όταν και «παραδέχθηκε» ότι τα προτεινόμενα προγράμματα λιτότητας αποδείχτηκαν περισσότερο δαπανηρά από το αναμενόμενο, δημιουργώντας οικονομική ζημία, τρεις φορές περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί.

Τώρα, αφού το είπε το ΔΝΤ, οι πρώην υποστηρικτές της πολιτικής λιτότητας έχουν προσαρμοστεί, σαν καλοί «χαμαιλέοντες», στο περιβάλλον και μιλούν για ανάπτυξη. Στην πράξη, όμως, κανείς δεν τολμάει να πάρει δραστικά μέτρα, αφού ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι περισσότεροι και περιμένουν τι θα ξαναπεί το ΔΝΤ για να εμπλουτίσουν την άποψή τους. Τραγελαφικές καταστάσεις…