Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Ζούμε στη χώρα του ... "Θα" ... και του... “Αν”.

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Μετά την μεταπολίτευση όπως είναι γνωστό οι κυβερνώντες μας φλόμωσαν στα ψέματα και στις υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν ενώ πολλοί εξ αυτών με τους παρατρεχάμενους και τους σφουγγοκωλάριους που τους περιτριγύριζαν κατάκλεψαν το δημόσιο κορβανά οδηγώντας την πατρίδα αλλά και όλους εμάς στα .....
σημερινά τραγικά αποτελέσματα.

Φυσικά όλοι, αλλά και ο καθένας προσωπικά φέρουμε τεράστια ευθύνη που πιστέψαμε αλλά και ανεχτήκαμε όλους αυτούς τους "αγύρτες" που έβγαιναν και βγαίνουν στα μπαλκόνια και στα τηλεπαράθυρα και μας κοροϊδεύουν ασύστολα.

Ξεκινώντας την δεκαετία του 80’ από τον Ανδρέα Παπανδρέου μας έλεγαν, Θα κάνουμε, Θα φτιάξουμε, Θα δώσουμε και άλλες πολλές υποσχέσεις στολισμένες πάντα με το “Θα” κάνοντας διαχρονικό το γνωστό τραγούδι του αξέχαστου Χρηστάκη που λέει «Όλο Θα και Θα και Θα … σκάσε βρε Παραμυθά».

Όμως τα τελευταία χρόνια προέκυψαν οι Χαρβατολελέδες ξεπουλημένοι υπαλληλίσκοι των τραπεζιτών και των άλλων κεφαλαιοκρατών οι οποίοι άλλαξαν το τροπάριο και έκαναν κυρίαρχο σύνθημα τους το “Αν”.

Αφού μας ξεπούλησαν υπογράφοντας τα επαίσχυντα μνημόνια και τις κατάπτυστες συμβάσεις τώρα μας μιλούν και μας υπόσχονται καλύτερες μέρες λέγοντας μας

«Αν πιάσουμε τους στόχους, Αν πιάσουμε τους φοροφυγάδες, Αν Αν, Αν, Αν….» και φυσικά μας κάνουν να σκεφτόμαστε ολοένα και περισσότερο πως  «Αν είχαν φιλότιμο έπρεπε να έχουν πάει όλοι να πνιγούν.» Όμως όπως είναι γνωστό τα “γουρούνια” και τα “λαμόγια”  δεν έχουν τσίπα και ντροπή οπότε συμπληρώνουμε την σκέψη μας λέγοντας πως «Αν υπήρχε Δικαιοσύνη και Δικαστές που να έχουν “μπόι” (για να μη πω τίποτα άλλο) όλοι αυτοί οι "τύποι"  θα έπρεπε να είναι κλεισμένοι στον Κορυδαλλό και τα κλεψιμαίικα τους να έχουν επιστραφεί στα δημόσια ταμεία.»

Αντί αυτού όμως συνεχίζουν να μας κυβερνούν οι ανίκανοι και οι Λισταρχοστικοκαραγκιόζηδες οι οποίοι μας κοροϊδεύουν με στημένες και σικέ υποθέσεις αποπροσανατολίζοντας μας για να καλύψουν για άλλη μια φορά τα βρώμικα ίχνη των ανομημάτων τους.

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

5 σχόλια:

 1. Χιόνισε και θα πουν πολλοί να δούμε άσπρη μέρα
  μα δε ρωτούνε στα χωριά το πώς τα βγάνουν πέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ
  -----------------------------------
  Κρήτη: Έδιωξαν το παιδί τους λόγω κρίσης - Μια αιμορραγία αποκάλυψε στο σχολείο το δράμα του μαθητή!


  Κρήτη: Έδιωξαν το παιδί τους λόγω κρίσης - Μια αιμορραγία αποκάλυψε στο σχολείο το δράμα του μαθητή!

  - Σφίγγει το στομάχι η ιστορία του 18χρονου Νίκου που πηγαίνει στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου
  - Οι γονείς του είπαν πως δεν έχουν χρήματα για να τον συντηρήσουν και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου
  - Το εξαντλημένο παιδί οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και οι καθηγητές ειδοποίησαν τους γονείς του
  - Οι συμμαθητές του, ζητούν βοήθεια μέσω facebook - Διαβάστε πως μπορείτε να βοηθήσετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τόσες μαλακί@@ μαζεμένες δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

  Ανακοίνωση, μέσα από τη ΓΑΔΑ,
  των άεργων ρεμαλιών που δεν έχουν προσφέρει τίποτα παρά μόνο καταστροφές στην κοινωνία.

  Διαβάστε να γελάσετε με τις κότες που για να πούνε ότι κάτι κάνανε λένε ότι κατέλαβαν τη βίλα Αμαλία που φρουρούνταν, ενώ μέχρι και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι η Αστυνομία είχε σταματήσει τη φύλαξη εδώ και μέρες με αποτέλεσμα να βρούνε ευκαιρία τα ποντίκια να ξανατρυπώσουν μέσα. Τ

  ώρα που η φύλαξη θα είναι πιο μακροχρόνια να δούμε...πως θα την ξανακαταλάβουν οι κότες που κλαίνε επειδή λέει δεν υπήρχε εισαγγελέας!

  Για τέτοιους μαλάκ@@ μιλάμε: Ενώ δήθεν πολεμάνε το κράτος και τις δομές του, θέλουν εισαγγελέα να τους προστατεύσει και άμα φάνε καμία μπάτσα τσιρίζουν σα μωρά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΔΟΕ : Ανοίγουν οι λογαριασμοί σε 500 Δημάρχους και Νομάρχες απ΄όλη την χώρα που κατηγορούνται για παράνομο πλουτισμό.

  Τους τραπεζικούς λογαριασμούς για 500 Δημάρχους και Νομάρχες απ΄ όλη την χώρα «ξεκλειδώνει» το ΣΔΟΕ , οι οποίοι κατηγορούνται ότι λυμαίνονταν κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που προορίζονταν για δημοτικά έργα.

  Η έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τοπικούς άρχοντες είχαν μετατρέψει σε προσωπική τους ιδιωτική επιχείρηση τον δήμο στον οποίο εκλέγονταν, κλείνοντας δουλειές με τους δικούς τους εργολάβους (απευθείας ανάθεση) για τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τις επιχωματώσεις και για πολλές άλλες κατασκευαστικές δραστηριότητες.

  Η τακτική που ακολουθούσαν είναι γνωστή στην τοπική αγορά ως «σαρανταπεντάρι». Συγκεκριμένα, ένα τεχνικό έργο αξίας 200.000 ευρώ το «έσπαγαν» σε πέντε κομμάτια υποέργα και με τον τρόπο αυτό δεν υποχρεώνονταν να προκηρύξουν διαγωνισμό λόγω της μικρότερης δαπάνης.

  Στη συνέχεια ακολουθούνταν η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, καθόλα νόμιμη για έργα τα οποία ο προϋπολογισμός τους δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

  Πηγές από το ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι χάρη σε αυτό κόλπο οι περισσότεροι από τους αιρετούς υπαλλήλους στους οποίους διενεργείται εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος έκαναν «χρυσές δουλειές» στην διάρκεια της θητείας τους δίνοντας «από εδώ και από εκεί» τα περισσότερα δημοτικά έργα.

  Οι τοπικοί άρχοντες που διερευνά το ΣΔΟΕ ισχυρίζονται από την πλευρά τους, ότι τις περισσότερες φορές επιλέγουν να δώσουν ένα έργο με απευθείας ανάθεση για να «τρέξει» γρηγορότερα. Άποψη τους είναι ότι η «διαδικασία του διαγωνισμού είναι αρκετά χρονοβόρα και δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των έργων.

  Βέβαια όπως παρατήρησαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης χρησιμοποιούσαν κατά κόρον μικροί δήμοι τη χώρας από 3.000 έως 5.000 κατοίκους, αφού σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη δημοτικά διαμερίσματα του συγκεκριμένου πληθυσμιακού βεληνεκούς είναι υπεράνω υποψίας.

  Κάθε άλλο όπως προέκυψε από τους ελέγχους του Σώματος, αφού οι δήμαρχοι που εκλέγονταν σε αυτές τις περιοχές φρόντιζαν το έργο και δράσης τους στην περιοχή να έχει διάρκεια. Τι ακριβώς έκαναν;

  Τοποθετούσαν ημετέρους σε δημοτικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας έτσι την ψήφο τους. Με τους δικούς τους ανθρώπους έκαναν «μαϊμού» προκηρύξεις έργων, τουριστικές προβολές και άλλες υπηρεσίες και δραστηριότητες που εξυπηρετούσαν τα σχέδια διασπάθισης δημοσίου χρήματος που είχαν θέσει σε εφαρμογή με το κόλπο των εικονικών τιμολογίων.

  Τα πλαστά τιμολόγια που «έκοβαν» οι δημοτικές επιχειρήσεις έφεραν το ΣΔΟΕ έξω από την πόρτα τους και αρκετοί υπάλληλοι που εργάζονταν σε αυτές αναγκάστηκαν να πουν την αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο δούλευαν.

  Το Σ.Δ.Ο.Ε. θα ελέγξει και συγγενικά πρόσωπα των 500 Δημάρχων και Νομαρχών που εκτιμάται ότι είχαν ενεργό δράση στην διαδικασία του παράνομου πλουτισμού.

  Οι φορολογικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα γίνουν σε βάθος δεκαετίας, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και 10.000 εισαγωγικές επιχειρήσεις μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται από τον τζίρο της επιχείρησης.

  Τα ονόματα των αιρετών υπαλλήλων θα δοθούν τις επόμενες μέρες στην δημοσιότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Tούς τελευταίους μήνες πάνω από 400 καταγγελίες μόνο για τις λεγόμενες Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SΜS στους σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ. Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι, μεταξύ άλλων, οι ψηφοφορίες, οι διαγωνισμοί, οι αγορές παιχνιδιών μέσω SΜS, όπως και οι συνομιλίες μέσω SΜS (chat) και «γνωριμίες»!!!!!


  Η χρέωση του SΜS μιας Υπηρεσίας Πολυμεσικής Πληροφόρησης μπορεί να αφορά είτε την αποστολή είτε τη λήψη του SΜS. Η χρέωση με τη λήψη του SΜS αφορά συνήθως τις συνδρομητικές υπηρεσίες και είναι υπερβολικές.

  Παιδιά πολύ προσοχή γιατί οι εταιρίες κινητής από τη μια δεν θέλουν και από την άλλη δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα να για να σας προστατέψουν από αυτούς τους απατεώνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.