Αλλάζει χέρια το Μακεδονία Παλάς

Η διοίκηση του ΙΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε το πράσινο φως στην κοινοπραξία των συμβούλων που έχουν αναλάβει το έργο, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την διαχείριση ξενοδοχείου. Οι πληροφορίες αυτές ανήκουν στο ered.gr. Σύμφωνα με το άρθρο η μεταβίβαση του Μακεδονία Παλλάς στον επενδυτικό όμιλο θα ολοκληρωθεί μέσω ελληνικής τράπεζας με παρουσία στην Τουρκία...
Το ΙΚΑ στο οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, είχε δώσει 3μηνη παράταση στον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη που είχε τη διαχείριση της μονάδας για χρόνια, η οποία έληγε αρχές Ιανουαρίου. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς το ξενοδοχείο έκλεισε, ενώ το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ είχε ήδη στα σχέδια έστω προσωρινή λύση, με 12μηνη ενοικίαση του ξενοδοχείου, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.
Το ΙΚΑ έχει εκφράσει ανοιχτά την πρόθεση του να μην πουλήσει την επιχείρηση, αλλά να το ενοικιάσει σε επενδυτή από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι για την 12μηνη μίσθωση οι προϋποθέσεις προς τους ενδιαφερόμενους ήταν, μηνιαίο ελάχιστο μίσθωμα € 50.000, δέσμευση του ενοικιαστή ότι θα συνεχίσει να απασχολεί στο 12μηνο τους εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα και κατάθεση εγγυητικής επιστολής 6μηνης διάρκειας ισόποσης με το εξαπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος.