Τι αναζητήσαμε στο internet το 2012

Πλησιάζοντας σιγά σιγά προς το τέλος του έτους, η Google ανακοίνωσε την ετήσια αναφορά της, Zeitgeist report, για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2012.
Ο συνολικός αριθμών αναζητήσεων άγγιξε τα 1,2 τρισεκατομμύρια σε 146 διαφορετικές γλώσσες. Τις πρώτες θέσεις στην γενική κατηγορία αναζητήσεων, καταλαμβάνουν η Whitney Houston, το Gangnam Style και ο τυφώνας Σάντυ...
Στην κατηγορία «εικόνες» βλέπουμε το iPhone 5 να κατακτά την τρίτη θέση με το συγκρότημα One Direction να έρχεται πρώτο, με το δημοφιλές boyband να εμφανίζεται τρίτο και στην κατηγορία «καλλιτέχνες».

Ο μυστικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ και το Skyfall "συμβιβάζονται" με τη δεύτερη θέση καθώς στις ταινίες, την πρωτιά καταλαμβάνει το The Hunger Games του Gary Ross.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη κατηγορία κατακλύζεται από αγγλόφωνες παραγωγές, με μοναδική εξαίρεση το Ek Tha Tiger, από την Ινδία, που έφτασε μέχρι την έβδομη θέση.

Η έκφραση που έψαξαν οι περισσότεροι να δουν τη σημαίνει, ήταν το «SOPA» (Stop Online Piracy Act) ξεπερνώντας την «Scientology» και το όνομα του νούμερο ένα καταζητούμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, Joseph Kony

Δείτε το βίντεο