Να πως έφαγαν 9,5 εκατ. ευρώ από το δημόσιο τα μέλη της ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου»

Στον σχηματισμό δικογραφίας για τρία κακουργήματα προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία σε βάρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ο Κύκλος της Πάτμου» που όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο για να επιδοτήσει απίστευτες ή και ανύπαρκτες δραστηριότητες...


Στην δικογραφία, 14 μέλη της αμαρτωλής ΜΚΟ κατηγορούνται για 3 κακουργήματα: κακουργηματική απάτη, απάτη εις βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., κατά την περίοδο 2000 έως 2010, στα ταμεία του «Κύκλου της Πάτμου» εισέρρευσαν συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ από δημόσιο χρήμα, ενώ στο βιβλίο Εσόδων-Εξόδων έχουν καταχωρηθεί 6,5 εκατ.

Τα μέλη του Κύκλου της Πάτμου κατάφερναν να πάρουν αυτά τα χρήματα από το δημόσιο για να χρηματοδοτήσουν απίστευτες δραστηριότητες, όπως κρουαζιέρες-συμπόσια σε Δούναβη, Αμαζόνιο ακόμα και την Αρκτική. Μάλιστα, φέρεται ότι είχε δώσει 600.000 ευρώ για παγοθραυστικό, όπως ανέφερε το iefimerida.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως σε συμπόσιο-κρουαζιέρα στην Κασπία, η ΜΚΟ επιχορηγήθηκε με μεγάλο ποσό, χωρίς όμως ποτέ να πραγματοποιηθεί το ταξίδι και χωρίς φυσικά να επιστραφεί το ποσ/ο.

H ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο στις οικίες των μελών της «αμαρτωλής ΜΚΟ», κατέσχεσε στοιχεία, και άνοιξε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μόνο σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του «Κύκλου της Πάτμου» σε τράπεζα στο Λονδίνο εμφανίζονται εισροές 4,2 εκατ. ευρώ από δημόσια και ιδιωτικά νομικά πρόσωπα, ελληνικά και ξένα, με τη μορφή χορηγίας.

Να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μελών της ΜΚΟ.