Το 2013 οι περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής

Από 01.01.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής...
και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε, να υπερβαίνει τις πενήντα δύο (52) ώρες μηνιαίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226).
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, αναμένεται να εντάξει τις ανωτέρω αλλαγές με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο αμέσως μετά τις γιορτές.
Αναμένεται η αντίδραση των υπαλλήλων της Βουλής, που μέχρι στιγμής έχουν μπλοκάρει δύο φορές τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, απειλώντας με παράλυση το ελληνικό κοινοβούλιο.
"Με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης για τους υπαλλήλους της Βουλής εφαρμόζεται η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά  να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων", σχολίασε αναφορικά με την τροπολογία που εξισώνει μισθολογικά τους υπαλλήλους της Βουλής με αυτούς του υπουργείου Οικονομικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.