Ο Βενιζέλος δεν θα γίνει αντιπρόεδρος – Μανιάτης και Κωνσταντινόπουλος οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Παρά το γεγονός ότι επισήμως καμία συζήτηση δεν γίνεται αυτή τη εποχή για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταλήξει σε όλες τις αλλαγές προσώπων που θα κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα...


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτον ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης το αρνείται κατηγορηματικά για τον εαυτό του.

Ο κ.Βενιζέλος δεν θα διεκδικήσει νέα υπουργεία από αυτά που ήδη κατέχει, δηλαδή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Αγροτικής Ανάπτυξης στα οποία όμως θα ζητήσει να τοποθετηθούν πολιτικά πρόσωπα. Στο πρώτο, ο σημερινός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Μανιάτης και στο δεύτερο πιθανότατα ένα από τα στελέχη της νεώτερης γενιάς ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Για την ίδια θέση πάντως ακούγονται και τα ονόματα των Θάνου Μωραΐτη, Σίμου Κεδίκογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης προορίζεται για γραμματέας της ΚΟ στη θέση του κ. Μανιάτη και η Φώφη Γεννηματά για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, από το συνέδριο που θα γίνει το 2013.