Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα απορροφούμε

Τα κεφάλαια λιμνάζουν, και το πιθανότερο είναι πως δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο και απομένει μόλις 1,5 μήνας για να «βγει» ο χρόνος

Κι όμως, λεφτά υπάρχουν, όμως η ελληνική γραφειοκρατία δεν είναι ικανή να τα απορροφήσει...
Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών σχετικά με τα κοινοτικά χρήματα που μπαίνουν στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Αυτό με την περίπτωση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Στην αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν υπάρχουν διαθέσιμα για τη χώρα μας κονδύλια ύψους 3,8 δισ.ευρώ, περίπου. Μέχρι σήμερα, ολόκληρο το έτος, οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τη χώρα μας, για απορρόφηση αυτών των χρημάτων, ωστόσο, δεν ξεπερνούν τα 700 εκατ ευρώ. Το ποσό προκύπτει από τις εντολές πληρωμής που έχουν βγάλει οι Βρυξέλλες και αποτελούν το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο αναφορικά με τη δουλειά που γίνεται σε αυτό το μέτωπο.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια λιμνάζουν, και το πιθανότερο είναι πως δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο και απομένει μόλις 1,5 μήνας για να «βγει» ο χρόνος. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι μεγάλης έκτασης κοινοτικοί πόροι πάνε χαμένοι, την ώρα που η χώρα μετράει και το τελευταίο της ευρώ. Και αυτό είναι που κάνει την όλη κατάσταση ακόμα πιο εξοργιστική.

 voria.gr