για να εξηγούμαστε ....

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Η επαναφοράν εις την σοβαρότητα (εν προκειμένω δια καρπαζιάς) είναι ίδιον των ανθρώπων και εθνών και μανθάνεται συστηματικώς .
Η έως τούδε εξ απαλών ονύχων αντιμετώπισις τεινών περιστατικών κατά των οποίων , η χώρα μας και ο λαός καθυβρίζεται , έπαψε ! Θα πέφτει καταχέρισμα των Γερμανών , Λετονών Εσθονών και .........λοιπόν Σλοβάκων,Τσέχων πρωτίστως και ώστις άλλος ήθελε προκύψει.
 
Περί του πλέγματος σωματικός πόνος –ισορρόπηση – ανάκληση προσβλητικής δηλώσεως κλπ, ας λάβει τον κόπον ο αναγνώστης να τσεκάρει την συμπεριφορά του τεύτονος χοντρούλη βαψομαλλια ονόματι Φούχτελον ελληνιστί .
Εν Γερμανία, ενώ τα παιδόπουλα έχουν τη φάπα για προσφάι, το στιλιάρι δε , συνηθίζεται και εις τα καλύτερα τα σπίτια, αφού να σκεφτείτε ο της Αγγέλας σβέρκος είχε ισιώσει από τα συνεχάς καρπαζιάς τας οποίας εδέχετο υπό των γονέων και του ιερέως πατρός της κυριότερως και των λοιπόν συγγενών της . 
Εν Ελλάδι καίτοι υφίσταται προηγούμενον του πατροπαράδοτου κατακεφαλιάσματος (έως εσχάτου μέτρου ) της γερμανικής ομάδος εμπειρογνωμόνων (βλ. πατέρα παραδόντα  τσόγλανον προς δάσκαλον: «Το κρέας δικό σου – τα κόκκαλα δικά μου» καθώς και της μεταμοντεσσοριανής σφαλιάρας «για να μάθεις!» κλπ), διατηρώ την εντύπωσιν ότι ελαχίστους θιασώτας του fem(-inine) dom(-ination) δύναται να εύρει τις εις την ημεδαπήν.

Η φυσική σειρά των συναισθημάτων επιτάσσει πρώτα να έρχεται ο πόνος και ύστερα η ηδονή. Ας μοι επιτραπεί ωστόσο, να συμπληρώσω ότι ακολουθεί η μελαγχολία. Οι νεοέλληνες, ουδέποτε εδιδάχθησαν την πειθαρχία και αποφεύγουν τον πόνο...και αυτόν σφόδρα εκνευρίζει τους τεύτονας συμμάχους μας , αι οποίοι και καταβάλλουν φιλότιμας προσπάθειας να καταστήσουν κι εμάς ισότιμους των άλλων καρπαζομαθούντων λαών, αλλά του κάκου , ο Έλλην ήταν , είναι θα είναι ανεπίδεκτος τούτου του τρόπου εκμαθήσεως .