Ξεσηκώνονται για την Μεγάλη Αλβανία…

Άναψε για τα καλά ο αλβανικός εθνικισμός και οδηγείται κατά των Σλάβων των Σκοπίων, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να καίνε σημαίες του κράτους των Σκοπίων στην Αλβανία αλλά και εντός Σκοπίων.
Μέσα στην πόλη των Σκοπίων ομάδες (Αλβανών) επιτέθηκαν σε σημαίες του κράτους των Σκοπίων στην οδό Αντόν Ποπόφ. Επίσης σημαία αφαιρέθηκε από στύλους σε δρόμους στην περιοχή Κάρπος, αλλά και στο δήμο Τσαΐρ...

Φαίνεται ότι οι Αλβανοί ανυπομονούν να δουν την μεγάλη Αλβανία και γι’ αυτό Κοσοβάροι στρατιώτες παρελαύνουν στα Τίρανα.
Τα αλυτρωτικά σχέδια της Αλβανίας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά τη διάρκεια συνεδρίου στα Τίρανα για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.
Ο Μπερίσα, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η ιδέα της ενιαίας εθνικής Αλβανίας γεννήθηκε στο Κόσσοβο» και δήλωσε:
«πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποτινάξουμε τα φυσικά σύνορα μεταξύ των Αλβανών. Η θέση των Αλβανών δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την ένωση τους σε μια χώρα. Από την εποχή της Λέσχης της Πριζρένης, μοναδικός στόχος των Αλβανών είναι η ενοποίηση του αλβανικού έθνους».
Να θυμίσουμε ότι στα σχέδια των Αλβανών βρίσκεται η Ήπειρος, ενώ οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα φιλοξενούμε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Μετά την Θεσσαλονίκη ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών Κορινθίας (ΣΑΜΚ) εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει η χορευτική ομάδα του Δήμου Κορυτσάς καθώς και το πολυφωνικό συγκρότημα Αθηνών.