Ολυμπιακός - Μονπελιέ 3-1

Πριν καλά-καλά τα συστήματα και οι ιδέες των προπονητών αποτυπωθούν στο χορτάρι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε.
Μόλις στο 4'ο Μασάντο βρήκε την ευκαιρία μετά το δοκάρι του Μήτρογλου (βρισκόταν πιθανότατα σε θέση οφ-σάιντ) και έγραψε το 1-0 δημιουργώντας για λίγα λεπτά σοκ στο στρατόπεδο της Μονπελιέ...


Λέμε για λίγα λεπτά, διότι σύντομα η πρωταθλήτρια Γαλλίας βρήκε το σθένος να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο, να επικρατήσει στη μάχη για την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή και να παίξει το ποδόσφαιρο που της αρέσει, αυτό της κυριαρχίας. Ο Ολυμπιακός δεν προβληματίστηκε, έχασε μάλιστα και μία καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 11' και έλεγχε τα πράγματα μέσω της αποτελεσματικής αμυντικής λειτουργίας.

Οταν όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Μονπελιέ ανέβασε την πίεση της πιο ψηλά και φαινόταν πιο απειλητική, οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν ότι δεν διέθεταν το εναλλακτικό πλάνο για να απειλήσουν ουσιαστικά (αν και ευκαιρίες για καλές αντεπιθέσεις βρέθηκαν ουκ ολίγες). Μοιραία οι ερυθρόλευκοι ισοφαρίστηκαν με το πέναλτι του Μπελχαντά στο 66' (μετά το άτσαλο αλλά όχι απαραίτητα και κολάσιμο) του Σιόβα.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού στη συνέχεια, και ιδιαίτερα η αγωνιστική συμπεριφορά του από το 75' και μετά, κατέδειξε ότι στο προηγούμενο διάστημα με την εν γένει εμφάνισή του αδίκησε τον εαυτό του. Η ομάδα του Ζαρντίμ έκανε αυτό που έπρεπε. Επαιξε ποδόσφαιρο (με τον Φουστέρ πια στο γήπεδο) με σωστή ανάπτυξη και επιθετικότητα. Και με την επιθετικότητα αυτή δικαιώθηκε σκοράροντας δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά.

Ο Γκρέκο έκανε το 2-1 με σουτ στο 80' μετά από κόρνερ του Χολέμπας και ο Μήτρογλου τελείωσε το ματς στο 82' με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα πάρε-βάλε του Χολέμπας. Ηταν απλό τελικά.

Εννοείται ότι το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία διάθεση να επιδείξει και πάλι τάσεις αυτοχειρίας και διαχειρίστηκε χωρίς πολύ κόπο τις καταστάσεις για να φτάσει στη νίκη και στους έξι βαθμούς στον όμιλο.

MVP

Ο Λεάντρο Γκρέκο πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση και ουσιαστικά οδήγησε στη νίκη τον Ολυμπιακό. Είναι ο δημιουργός του πρώτου γκολ αλλά και ο εκτελεστής του δευτέρου το οποίο έδιωξε το άγχος και έβαλε οριστικά τους "ερυθρόλευκους" στην τροχιά της νίκης.

Kλειδί αγώνα

H αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού από τη στιγμή της ισοφάρισης έκανε, εν τέλει, τη διαφορά σ' αυτό το παιχνίδι. Διότι στο τελευταίο τέταρτο ο πρωταθλητής απέδειξε με πράξεις και...γκολ την αγωνιστική ανωτερότητά του.

Aδύναμος Κρίκος

Πλην του Μπελχαντά,η Μονπελιέ δεν διέθετε άλλο χαφ με ποιότητα και προσωπικότητα. Ο δε επιθετικός της, ο Σαρμπονιέ, ήταν εντελώς ακίνδυνος.