Στην Ευρωπαϊκή Ενωση το βραβείο Νόμπελ

Τελικά, οι φήμες επαληθεύτηκαν και η Ευρωπαϊκή Ένωση βραβεύτηκε με το Νομπέλ Ειρήνης για το 2012, όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12:00 η Νορβηγική Επιτροπή Νομπέλ στο Όσλο, η οποία πρόσφερε ένα όλο νόημα …χάδι στήριξης στην Ευρώπη της κρίσης χρέους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον μακροχρόνιο ρόλο της στην ένωση της ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα η............
Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ. Το εν λόγω βραβείο θεωρείται ηθική υποστήριξη προς την Ε.Ε., η οποία προσπαθεί να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει.
Η Επιτροπή εξήρε την 27μελή Ε.Ε. για την ανοικοδόμηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και για το ρόλο της στην εδραίωση της σταθερότητας σε πρώην κομμουνιστικές χώρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.
Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, θα στις 10 Δεκεμβρίου απονεμηθεί στο Όσλο.
«Βαθιά συγκινημένος» ο Μάρτιν Σουλτς
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε «βαθιά συγκινημένος για την τιμή αυτή προς την Ε.Ε.». «Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει συμφιλίωση. Μπορεί να αποτελέσει έμπνευση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα μοναδικό σχέδιο ενοποίησης που αντικατέστησε τον πόλεμο με την ειρήνη και το μίσος με την αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.