Tσίπρας : Δεν ζητάμε εκλογές αλλά είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να αναζητήσει το καινούριο και να προχωρήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που θα φύγει με ελικόπτερο»...


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είναι λάθος η λογική που λέει ότι θα αναθέσουμε σε ένα κόμμα να σώσει την Ελλάδα, την Ελλάδα πρέπει να τη σώσουμε όλοι μαζί αρκεί ο λαός να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Ο κ. Τσίπρας απέκρουσε τις κατηγορίες των πολιτικών αντιπάλων του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις δυνάμεις του χθες διερωτώμενος «τα λαικά στρώματα που εμείς εκπροσωπούμε είναι οι δυνάμεις του χθες;» και τόνισε ότι για τον ίδιο και για το κόμμα του είναι βαριά η ευθύνη της διακυβέρνησης, όταν αυτή έρθει, αλλά είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος.

«Στόχος των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων δεν είναι η διάλυση του ευρώ, γιατί από το ευρώ κερδίσουν, αλλά η δημιουργία μιας οικονομικής ζώνης στη Νότια Ευρώπη όπου θα επιβληθεί το είδος του λευκού Κινέζου εργαζόμενου, του εργαζόμενου που θα έχει αποδοχές Κίνας» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει αυτή την πορεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα της Δημοκρατίας

Απαντώντας σε ερώτηση για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο ανάχωμα της Δημοκρατίας. Αν δεν τα καταφέρουμε κι εμείς, τότε έρχεται κύμα εκφασισμού στην Ελλάδα».

Για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε οτι πιθανότατα πίσω από τη δράση της να κρύβεται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος και όπως είπε χαρακτηριστικά όσοι ταυτίζουν την οργή του λαού με τη δράση της Χρυσής Αυγής «είτε προσπαθούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής είτε είναι ανιστόρητοι».

Ικέτης και επαίτης ο Πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα επελέγη ως το πειραματόζωο για να εφαρμοστεί πείραμα σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της πολιτικής του σοκ που θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες χώρες μετά» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο που όλα τα φώτα του κόσμου πέσανε πάνω μας. Το ευρώ δεν μπορεί να σταθεί με την απώλεια μίας χώρας που φεύγει. Εχουμε καταθέσει τους άξονες μίας διεκδικητικής πολιτικής με ευρύτερες συμμαχίες όπως των κυβερνήσεων του Νότου (...) Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυρήνας προοδευτικών εξελίξεων. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν εύκολα με τους λαούς».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει στο εξωτερικό λέγοντας ότι το ζήτημα δεν είναι ένα «φιλικό χτύπημα της Μέρκελ στην πλάτη του Σαμαρά» τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «ικέτη και επαίτη που ζήτησε άφεση αμαρτιών» από τη γερμανίδα καγκελάριο.

«Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου» είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε στην περίπτωση που ως φοιτητής του Χάρβαρντ έπρεπε να παρακολουθήσει διάλεξη του κ. Παπανδρέου

Δεν θέλουμε λεηλεσία, θέλουμε επενδύσεις

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φυλακή όσους προχωρήσουν σε αδιαφανείς ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι πρόθεσή του δεν είναι να βάλει κάποιον στη φυλακή αλλά να διασφαλίσει τη νομιμότητα των ιδιωτικοποιήσεων και την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι από το βήμα της ΔΕΘ πέρυσι ο Πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ «χάρισμα». «Κι όμως σήμερα ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ» είπε και ανέφερε ότι στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να υπάρχει ελαφρότητα.

«Που πήγαν ολοι αυτοί οι επενδυτές μετά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ; Πήραν τα χρήματα, τα πήγαν στο εξωτερικό, εισέπραξαν ακόμη και το χαράτσι» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει επενδύσεις, δεν θέλει λεηλασία». «Αν κάποιοι προχωρήσουν σε λεηλασία θα μας βρουν απέναντί τους» είπε.