Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η χρησιμότητα των … άκρων!

Γράφει ο Γιάννης ΠρεβενιόςΤο πολιτικό σύστημα της εποχής μας όπως είναι γνωστό αποτελείται γενικά από τρεις βασικές ιδεολογίες, της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.
Φανταστείτε το σαν ...
αυτοκινητόδρομο όπου ο καθείς κινείται στην λωρίδα του αλλά το Κέντρο έχει ένα βασικό πλεονέκτημα  δηλ. μπορεί να.........
δανείζει αλλά και να δανείζεται ιδεολογικά στοιχεία από δεξιά και από αριστερά δημιουργώντας την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά.
Έτσι δεν είναι τυχαίο που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο κάθε εκλογικός ιδεολογικός σχηματισμός προβάλει αυτές τις δύο έννοιες με σκοπό να μεγαλώσει τον αριθμό των ψηφοφόρων του!
Τα τελευταία όμως χρόνια και λόγω της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των τριών στάνταρ ιδεολογιών βλέπουμε ότι δημιουργήθηκαν και τα λεγόμενα άκρα (άκρα δεξιά και άκρα αριστερά) τα οποία κινούνται κατά κάποιον τρόπο εκτός ορίων δημιουργώντας σκηνικά και καταστάσεις που ξεφεύγουν πολλές φορές από τα έννομα και τα συνηθισμένα.
Για λόγους αρχής και σεβόμενος την βούληση των συμπολιτών μου δεν αναφέρω ονόματα κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά θεωρώ ότι η ενδυνάμωση και η προβολή τέτοιων σχηματισμών (οι οποίοι συχνά πυκνά αλληλοσυγκρούονται) γίνεται σκόπιμα γιατί στην ουσία βολεύει αυτούς που θέλουν να λειτουργούν ως εγγυητές της τάξης και του νόμου αλλά στη ουσία οι ίδιοι "εντέχνως" να τον καταπατούν προφυλλάσοντας ως κόρη οφθαλμού τα κεκτημένα τους και τα ... κλεμμένα τους! 
Ο νοών ... νοείτω! 


 e-mail: prevejohn@yahoo.gr

7 σχόλια:

 1. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

  ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


  ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
  ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2012
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος εννέα (9) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν προχθές (26-09-2012) για διάφορα αδικήματα, που έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
  Πρόκειται για τους:
  1. ΗΛΙΑΚΗ Παναγιώτη του Ανδρέα και της Άννας, που γεννήθηκε στις 12-06-1993 στην Αθήνα Αττικής
  2. ΤΖΙΑΜΠΑΖΙΔΗ Ιωάννη του Αθανασίου και της Χρυσούλας, που γεννήθηκε στις 27-08-1994 στην Αθήνα και κατοικεί στου Γκύζη Αττικής
  3. ΖΑΧΑΡΑΚΗ Αλέξανδρο του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 20-11-1990 στην Αθήνα και κατοικεί στου Ζωγράφου Αττικής
  4. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Μιχαήλ του Παύλου και της Ελένης, που γεννήθηκε στις 09-08-1987 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Ελληνικό Αττικής
  5. ΣΕΡΙΦΗ Φίλιππο του Κωνσταντίνου και της Αφροδίτης, που γεννήθηκε στις 28-02-1990 στα Τρίκαλα και κατοικεί στα Σεπόλια Αττικής
  6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Λεωνίδα του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε στις 14-05-1989 στο Χολαργό Αττικής και κατοικεί στου Ζωγράφου Αττικής
  7. ΣΙΑΜΙΩΤΗ Γεώργιο του Δημητρίου και της Αγάπης-Γαλάτειας, που γεννήθηκε στις 13-03-1991 στην Αθήνα και κατοικεί στο Παγκράτι Αττικής
  8. ΦΕΣΤΑ Μιχαήλ του Αποστόλου και της Χρύσας, που γεννήθηκε στις 30-11-1986 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής
  9. ΝΤΟΥΤΣΗ Ιωάννα του Χριστοφόρου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 19-01-1988 στην Αλβανία και κατοικεί στην Πολυτεχνειούπολη

  Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.

  Λόγια-Σταράτα. Ιστολόγιο με νέα, συζήτηση και προβληματισμό...

  ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί έκαψαν την Αθήνα [ΦΩΤΟ & ΟΝΟΜΑΤΑ]
  Στη δημοσιότητα έδωσε πριν λίγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, τις φωτογραφίες και τα ονόματα συλληφθέντων των επεισοδίων, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
  Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται και μία κοπέλα από την Αλβανία. ________ Δείτε τους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ
  ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
  ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!

  ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χμμμ, ο πρεβενιος εφαρμόζει την μέθοδο της ‘δικτυωτής ανάλυσης’…..
  Μόνο που τα μπλέξε λίγο με τις …..κάλτσες και τα καλτσόν!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπερασπίζονται £ύριζα τα παιδιά τους: "Διαπομπεύουν τους συλληφθέντες"....

  Σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών ατόμων που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις της 26ης Σεπτεμβρίου και κατηγορούνται για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απαντά τα εξής:
  ________________________________
  «Όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν».

  «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους.
  Αλλά όπως φαίνεται οι μάσκες έπεσαν».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κοσμοπλημμύρα στο Σύνταγμα
  από... άθεους (φώτο)

  Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε το μεσημέρι η διαδήλωση των άθεων στην Αθήνα.
  Οι άθεοι διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη του Παστίτσιου και ή έντονη παρουσία τους απέναντι από τη Βουλή προκάλεσε την εντύπωση των βουλευτών που θα σκεφτούν πλέον σοβαρά να απαλείψουν τα περί θρησκείας στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.
  Δείτε τη φώτο από τη διαδήλωση και τον παλμό των άθεων...

  Και όμως αυτοί οι τύποι που χωράνε σε τάξι κάνουν τόση φασαρία στο διαδίκτυο, έχουν ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αλλά και δηλώσεις άφεσης αμαρτιών απο Ανθιμο, Πειραιώς κλπ.

  Μήπως ενσυνείδητα καταστρεφόμαστε ;

  Το να μπερδεύει κανείς βίρτσιουαλ ρηάλιτυ και πραγματικότητα είναι σοβαρό λάθος. ΜΑΛΑΚΕΣ με ΔΙΠΛΩΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ 29 Σεπτεμβρίου 2012 9:28 μ.μ. ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.