μαγκία ο πρόεδρας !!!

 Ελλην Φορολογούμενος
Το έγκλημα , κύριοι (στα πλαίσια που καθορίζει ο νόμος περί προστασίας υπουργών)  είναι εργασία !  (όχι όμως και τα εκ περιστάσεως επαρχιώτικα εγκλήματα κατσικοκλοπή ή κοτοκλοπή κλπ). Απαιτεί προσπάθεια, γνωριμίες, εμπειρία, έχει ανταγωνισμό, αποφέρει κέρδη και έχει και ζημιές , Βαγγέλη μου!
 Μάλιστα με νόμο θα πρέπει να φορολογείται κιόλας (με τους έμμεσους φόρους)..Όχι όπως τώρα, που είναι......
αφορολόγητο , να μείνει κάτι για τη φουκαριάρα την κενωνία!

Η ασυλία στο έγκλημα των πολιτικών προσώπων εξυπακούεται, αφού για τις εμπορικές βρωμοδουλιές του κράτους
 πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη  έννομη προστασία (βουλευτική ασυλία = κρατική βία), οπότε το ζοριλίκι τελείται από τον εκάστοτε λαδωμένο με απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια .
Χαριτολογώντας κάποιος  δημοσιογράφος για την διαφθορά στην μετατσαουσεσκική Ρουμανία, ότι  «έχει ιδιωτικό κράτος και κρατική μαφία»... μα γίνονται αυτά κύριε πρόεδρα μου; Θα ρωτήσει κανείς το μυστακοφόρο τοποτηρητή της δημοκρατίας μας !
Κάλυψη και η εχεμύθεια (ακόμα και μεταξύ αντιπάλων παρατάξεων) απαιτεί το έγκλημα της δωροδοκίας και της κατάχρησης εξουσίας ,  για ν' ανθίσει, καθώς κι η απληστία που το υποσκάπτει, αποτελούν το ειδικό βάρος των εργασιών αυτών, γι΄αυτό και δεν παγαίνουν στην τακτική δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει τίποτα το κατακριτέο ή ηθικώς επιλήψιμο σ' αυτή τη νομοτέλεια ηθικόν και νόμιμον όπως αρέσκονταν νε λέει ο έτερος καππαδόκης ο Βουλγαράκης.
Το κράτος μας  λειτουργεί παράλληλα με το παρακράτος της μίζας , της κλεψιάς και της ανοχής και ο νόμος παράγει την ίδια την παρανομία.

Όποιος μπαίνει εκών-άκων στον υπόκοσμο της πολιτικής μαφίας , είναι καταδικασμένος εσαεί να τηρεί μιαν ορισμένη συμπεριφορά (opinio injusticiae vel necessitatis;),
για να επιβιώσει δυστυχώς κάποιοι αρχίσαν να μιλάνε.

Ο Πατσίνο στον εύστοχο «Καρλίτο»,
έλεγε ότι η πιάτσα έχει χιλιάδες μάτια και σε παρακολουθεί , μια στραβοτιμονιά και σ΄έφαγε η μαρμάνγκα .
Ένα παλιό εγκλέζικο ρητό του '70 έλεγε: Κρατικοποίησε το έγκλημα και να΄σαι σίγουρος πως κανείς δεν θα πλερώσει!