Αλλαγή πολιτικής πλεύσης τώρα!

Η Ελλάδα περνά μέσα από Συμπληγάδες. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ο μεγαλύτερος, όμως, όλων, είναι να χάσουμε την ψυχή μας. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κόσμος πιέζεται πολύ, ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα πακέτο μακαρόνια. Επίσης, πάρα πολλοί είναι και εκείνοι που έρχονται σε απόγνωση, καθώς δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ. Και πέφτουν στην παγίδα του μηδενισμού, αμφισβητώντας αξίες & θεσμούς, ακόμα και παραδόσεις, με τις οποίες ο Ελληνισμός πορεύτηκε για αιώνες...
Ο μηδενισμός είναι εδώ και συνεχίζει να διαβρώνει τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Αποτυπώνεται άλλωστε και δημοσκοπικά, στην πρόθεση ψήφου. Η ενίσχυση των άκρων, αριστερών και δεξιών και η μεταφορά της «έδρας» της πολιτικής αντιπαράθεσης από το αστικό πεδίο στο ριζοσπαστικό, προμηνύει μεγάλα δεινά, αν δεν αναληφθεί τώρα μια εκστρατεία του πολιτικού κόσμου για να σωθεί η παρτίδα. Και πρέπει να σωθεί, πριν η χώρα βυθιστεί στη διεθνή ανυποληψία και στη διάλυση. Γιατί τότε, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Μα γίνεται χειρότερα, ρωτούν πολλοί. Όσοι το ρωτούν αυτό, δεν έχουν βγει παραέξω, δεν έχουν περπατήσει σε παραγκουπόλεις και πάνω στη λάσπη. Δεν έχουν καν πάει μια βόλτα ως την Πρίστινα ή σε άλλους τόπους, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Ναι λοιπόν, υπάρχουν και χειρότερα.

Ο μηδενισμός θα φέρει αργά ή γρήγορα την αποϊεροποίηση της ανθρώπινης ζωής, την ελευθεριότητα, την αδράνεια, τη βία και το χάος. Και μπορεί κάποιοι να επενδύουν πολιτικά σε αυτά, όμως οφείλουμε να τους σταματήσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια (εισαγόμενη) κρίση, να τινάξει στον αέρα επιτεύγματα αιώνων. Οφείλουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, να φράξουμε το δρόμο στον ολοκληρωτισμό, «κόκκινο» ή «μαύρο». Οι εκφραστές του, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι.