Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τη λήξη των Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το Ρίο ντε Τζανέιρο φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα μεταμορφώσουν την πόλη ενόψει της διοργάνωσης των Αγώνων το 2016...


Το Ολυμπιακό πάρκο του Ρίο θα περιλαμβάνει 34 εγκαταστάσεις προκειμένου να διεξαχθούν τα ολυμπιακά και παρολυμπιακά αθλήματα ενώ θα φιλοξενήσει 20.000 δημοσιογράφους.

Σε αντίθεση με το Λονδίνο όμως, το Ολυμπιακό Στάδιο δεν θα βρίσκεται μέσα στο πάρκο αφού η Βραζιλία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ιστορικό στάδιο Μαρακανά τόσο για το στίβο όσο και για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Αγώνων.

Ήδη το Ρίο φαίνεται πως είναι μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η ΔΟΕ καθώς πολλές εγκαταστάσεις έχουν ήδη κατασκευασθεί. Το Ολυμπιακό πάρκο υπογράφει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Aecom το οποίο κατασκεύασε και το Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου.

Στόχος των αρχιτεκτόνων είναι το πάρκο να σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο που μετά τους Ολυμπιακούς να μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την πόλη. Ήδη μελετώνται τρόποι ώστε πολλές ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μετασκευαστούν σε σχολεία ή άλλα δημόσια κτήρια. Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύει η DailyMail φαίνεται πως οι αρχιτέκτονες έχουν κάνει μεγάλη χρήση της τεχνογνωσία τους από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Το μεγάλο αγκάθι του Ρίο είναι το σχετικά «φτωχό» δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς διαθέτει μόλις δύο γραμμές μετρό για μια πόλη 6 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο οι σχεδιαστές του ολυμπιακού πάρκου δεν δείχνουν να αγχώνονται ιδιαίτερα καθώς είναι αισιόδοξοι ότι η πόλη θα έχει κάνει σημαντική δουλειά μέχρι τους Αγώνες αφού μεταμορφώνεται για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο θα φιλοξενήσει το 2014.