Μείωση της ανεργίας στην Ισπανία λόγω... θέρους

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε σε 4,59 εκατομμύρια τον Ιούλιο, ένα μήνα που παραδοσιακά ευνοεί την απασχόληση, ωστόσο η ανεργία αυξηθεί σημαντικά μέσα σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας...


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με 27.814 ανέργους λιγότερους, η χώρα, η οποία βρέθηκε εκ νέου σε ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο, γνωρίζει μια συνεχή μείωση του ποσοστού ανεργίας εδώ και τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, το οποίο χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα υπολογισμού, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε περαιτέρω κατά το δεύτερο τρίμηνο, φθάνοντας το 24,63%, ενώ το ποσοστό στους νέους είναι πάνω από 53%.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με το υπουργείο, πριν από τους τέσσερις μήνες από τους οποίους άρχισε η μείωση, ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία αυξανόταν επί οχτώ συνεχείς μήνες με αποκορύφωμα τον Μάρτιο.

Τον Ιούλιο, οι άνεργοι ήσαν λιγότεροι κατά 27.814 σε σχέση με τον Ιούνιο, μείωση κατά 0,6%. Η χώρα έχει σήμερα 4.587.455 ανέργους. Ωστόσο η τάση της ανεργίας παραμένει ανοδική στο διάστημα ενός έτους με επιπλέον 507.713 ανέργους, δηλαδή αύξηση κατά 12,44%.

Ο Ιούλιος είναι παραδοσιακά ένας καλός μήνας για την απασχόληση στην Ισπανία λόγω του τουρισμού. Εφέτος, η πτώση που κατεγράφη στην απασχόληση ήταν μικρότερη απ' ό,τι το 2011.

«Τα αποτελέσματα αυτά συνδέονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή», δήλωσε η υφυπουργός Απασχόλησης της Ισπανίας Ενγκράθια Χιντάλγκο.