ΗΠΑ: Επικράτηση Ομπάμα προβλέπει δημοσκόπηση

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε ή υπερέβη το 50% στην πρόεθση ψήφου σε τρεις βασικές πολιτείες για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ -Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Οχάιο- σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, του τηλεοπτικού δικτύου CBS News και της εφημερίδας The New York Times...


Ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες έως τις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να εξασφαλίζει το 51% των ψήφων στη Φλόριντα έναντι 45% για τον δημοκρατικό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, 53% στην Πενσιλβάνια έναντι 42%, και 50% στο Οχάιο, έναντι 44% για το Ρόμνεϊ.

Κανείς δεν κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ από το 1960, χωρίς να βρίσκεται επικεφαλής σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις τρεις πολιτείες.

«Αν ήμασταν στις 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατούσε ευρέως στις βασικές πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσιλβάνια», σημειώνει ο Πίτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, σημειώνοντας ειδικά το προβάδισμα του Ομπάμα μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων.

Στην Πενσιλβάνια, ο Ομπάμα έχει 24 μονάδες προβάδισμα (59%-35%) επί του Μιτ Ρόμνεϊ μεταξύ των γυναικών που ενδέχεται να ψηφίσουν, ενώ στο Οχάιο έχει 21 (58%-37%) και στη Φλόριντα 7 (51%-44%), σύμφωνα με το ΑΠΕ.