Ο Μουλόπουλο; απαντά για την ......τουαλέτα

Συνέντευξη τύπου δίνει αυτή τη στιγμή, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, για τα οικονομικά του Πανεπιστημίου και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ανακαίνιση τουαλέτας που κόστισε 30.000, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.
«Το ΑΠΘ, σήμερα που πλήττεται από πρωτοφανή και διαρκή συκοφαντική δυσφήμιση, περισσότερο από κάθε άλλον επιθυμεί να χυθεί φως παντού. Επιθυμούμε, δηλαδή, την πλήρη διαλεύκανση τόσο της σημερινής οικονομικής του κατάστασης, όσο και ........
εκείνης των τελευταίων ετών, που οδήγησε στη σημερινή δυσπραγία», ανέφερε ο πρύτανης και συνέχισε:  «Το δημοσίευμα συγκεκριμένης εφημερίδας, το οποίο προβάλλει επιλεκτικά και αποσπασματικά οικονομικά στοιχεία του ΑΠΘ, δίνοντας την εντύπωση της αλόγιστης σπατάλης σε εποχή κρίσης, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά και τη αλλοιώνει. Η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται παρουσιάζουν κατά τρόπο διαστρεβλωμένο ένα μέρος μόνο μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας επιβίωσης ενός μεγάλου Πανεπιστημίου σε συνθήκες δραστικών περικοπών του δημόσιου προϋπολογισμού και των δημόσιων επενδύσεών του.

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα  για την τουαλέτα, αναφέρει «δεν υπάρχει ούτε τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη, ούτε φυσικά δαπάνη γι’ αυτήν.  Η αλήθεια είναι ότι ο αντίστοιχος κωδικός, ύψους περίπου 30.000 ευρώ αναφέρεται σε δαπάνες ανακατασκευής μέρους του 7ου ορόφου του Κτιρίου Διοίκησης, μεταξύ των οποίων οι υγειονομικοί χώροι του ορόφου, η κουζίνα και ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, καθώς και στην ανακατασκευή μέρους του ισογείου του Κτιρίου Διοίκησης, το οποίο και είχε υποστεί φθορές από εμπρησμό».

«Θα ήθελα να παρακαλέσω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, «κάθε φορά που αναφέρονται σε στοιχεία λειτουργίας του ΑΠΘ, να επικοινωνούν μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, προκειμένου να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν πιο αξιόπιστη πληροφόρηση. Τα πάντα είναι απόλυτα διαφανή και βρίσκονται, όπως διαπιστώνετε, σε ελεύθερη πρόσβαση για τον καθένα. Εμείς είμαστε στη διάθεση του καθενός και προσπαθούμε να λειτουργούμε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή προς όφελος της κοινωνίας σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας».